Roy Hodgson (Foto: Owen Humphreys/Pa Photos)
Roy Hodgson (Foto: Owen Humphreys/Pa Photos)

Hodgson tror ikke folk bryr seg om Ferdinand-vraking

Roy Hodgson har fått mye kritikk etter at han utelot Rio Ferdinand fra Englands EM-tropp. Landslagssjefen tar det hele med ro.

– Jeg tror helt ærlig at det er mange mennesker i England som er mer interessert i å se England spille enn å delta i en debatt om hvilke spillere som burde være med eller ikke, sier Hodgson til BBC.

Den tidligere Liverpoool-manageren har vunnet sine to første landskamper, men det er nå alvoret tar til. Skader i forsvaret har gjort det vanskelig å begrunne vrakingen av Ferdinand med sportslige årsaker.

Urokkelige Hodgson
Hodgson bestemte seg tidlig for at Ferdinand og tidligere kaptein John Terry ikke kunne være med i samme EM-tropp.

Les også: Defoe tilbake i EM-troppen

Terry er anklaget for rasisme mot Ferdinands lillebror Anton. Den saken skal for retten etter EM. I takt med skader har kravet om en plass til Rio Ferdinand økt, men Hodgson har vært urokkelig. I stedet hentet han inn Martin Kelly fra gamleklubben Liverpool.

Beroliger Ferdinand
Hodgson beroliget lørdag Rio Ferdinand med at hans karriere på landslaget ikke er over.

– Ferdinand har ingen grunn til å frykte for sin framtid på landslaget. Så lenge han spiller, vil jeg følge med på ham, sier Hodgson til BBC.

England er havnet i gruppe D med Sverige, Ukraina og Frankrike i EM-sluttspillet. Mandag er Frankrike motstander i den første kampen. (©NTB)