Fortvilte grekere omringer Carlos Velasco Carballo etter at han viste ut Sokratis Papastathopoulos. (Foto: Gero Breloer/Ap)
Fortvilte grekere omringer Carlos Velasco Carballo etter at han viste ut Sokratis Papastathopoulos. (Foto: Gero Breloer/Ap)

TV 2s eksperter slakter dommeren: – Det er skandale

Den spanske kamplederen får gjennomgå etter elendig dømming i åpningskampen.

To strenge gule kort sørget for at den greske stopperen Sokratis Papastathopoulos ble utvist 44 minutter ut i EMs åpningskamp.

Nå får den spanske dommeren, Carlos Velasco Carballo, slakt fra TV 2s eksperter.

Les også: Her ser utviste Szczesny erstatteren redde straffe
Les også: Szczesny utvist - erstatteren reddet straffespark

– Skandale
Papastathopoulos’ første gule kort kom etter en duell der armen hans var høyt, men det var ingen albuebruk eller lignende.

– Det er skandale. Det er helt feil. Han har armen over ham. Det er kanskje et frispark. Det er langt fra et gult kort, sier Henning Berg om det første gule kortet til grekeren.

Se diskusjonen og begge situasjonene over!

– Her er han uheldig. Den polske spilleren sklir og selv om han er sistemann så er han uheldig at han må gå på den. Ytterst tvilsomt. Det røde kortet er ikke riktig, det andre gule kortet er tvilsomt. Det skulle definitivt ikke vært utvisning, sier Berg om den andre situasjonen.

– Det er så dårlig
Nils Johan Semb er heller ikke nådig.

– Jeg synes faktisk ingen av de situasjonene tilsvarer gult kort. Det er så dårlig dømming, sier toppfotballsjefen, og ramser opp dommer Velasco Carballos La Liga-statistikk.

– Hold dere fast i stolen: denne dommeren har altså gitt 16 røde kort på 19 kamper i La Liga. Og i de seks siste kampene i La Liga så har han altså fire røde kort og 41 gule. Det kan jo ikke være riktig, sier han.

– Når du gjør så grove feil og sender en mann ut med rødt kort når begge gule er feil er det ikke bra. Det bør være en veldig lav vurdering på dommeren, fortsetter Semb.

SLAKTES FOR DETTE: Carlos Velasco Carballo gir Sokratis Papastathopoulos rødt kort. (Foto: Michael Sohn/Ap)
SLAKTES FOR DETTE: Carlos Velasco Carballo gir Sokratis Papastathopoulos rødt kort. (Foto: Michael Sohn/Ap)

– Er dette den beste har de utfordringer
Henning Berg er overrasket over at en så kortglad dommer fikk ansvar for åpningskampen.

– Det er overraskende at de kan velge en sånn trigger happy dommer i en åpningskamp i et EM. Er dette den beste dommeren de har, så har de utfordringer, sier Berg.

– Han er regnet for å være blant Spanias beste dommere, han har dømt El Clásico flere ganger og Spania er en av verdens ledende fotballnasjoner. Men jeg er enig med Nils Johan, sier Morten Langli.