Andreas Thorkildsen (Foto: Åserud, Lise/NTB scanpix)
Andreas Thorkildsen (Foto: Åserud, Lise/NTB scanpix)

Thorkildsen skuffet

«Timingen» stemte ikke for Andreas Thorkildsen på Bislett torsdag. Han endte på en skuffende tredjeplass med 82,30 meter.

– Timing er timing. Sitter det ikke, så sitter det ikke. Det var timingen som sviktet i dette stevnet, men det har ikke noe med det fysiske å gjøre, og det kan forandre seg veldig fort, faktisk fra ett kast til et annet, sa Andreas Thorkildsen til NTB etter torsdagens Bislett-stevne.

Stresser ikke
– Det er fortsatt tre uker til EM. At jeg ikke fikk det til her i dag, og ikke har hatt helt klaff til nå i sesongen, er ikke noe å stresse med. Jeg kommer bare til å følge planen min videre i treningsarbeidet, slo han fast.

– Nå er det Vitezslav Vesely som er EM-favoritt. Han har jo vært den beste i år. Han fikk til et godt kast på 88 meter her, men han er ikke stabil på en slik lengde. Jeg vil si han er stabil på 85 meter, men han har satt seg i en situasjon som gjør ham til EM-favoritt.

– Er du glad du slipper favorittstempelet?

– Jeg vet hva jeg skal reise til EM i Helsingfors for å gjøre, så det betyr ikke noe for meg om jeg er favoritt eller ikke. Jeg har for mye erfaring til å tenke på slikt, sa Thorkildsen til NTB.

– Det var gode forhold her, og jeg hadde hele tiden et håp om at det skulle stemme. Etter det tredje kastet prøvde jeg ut litt forskjellige ting. Jeg hadde litt forskjellig fokus under denne konkurransen, og jeg skulle gjerne sett at det hadde blitt litt bedre. Men jeg gjorde det beste jeg kunne, sa Thorkildsen.

– Ikke skapt for 81 og 82 meter
Han innledet konkurransen med 74,14 meter. Deretter fikk han opp 82,30, 82,05, 81,65, 81,39 og 81,89.

Det var en jevn serie han presterte, men det var ikke langt nok. At han slo regjerende verdensmester Matthias De Zordo var nok en heller mager trøst.

– Nei, det var helt feil dag å prøve det nye spydet. Det er ikke skapt for lengder på 81 og 82 meter, slo Thorkildsen fast på pressekonferansen for norsk presse.

Tittelforsvareren
Nå trenger han flere kvalitetsøkter på treningene framover, men det betyr ikke at han kommer til å legge om noe i treningsprogrammet.

– Den siste skikkelige treningsøkten jeg hadde før stevnet viste at jeg hadde det som skal til for å kaste langt. Jeg skulle ønske at jeg kunne ha hatt det her i kveld, sa Thorkildsen til NTB.

Han kommer til å få seg en treningsperiode fram til EM i Helsingfors nå, og i EM er han tittelforsvarer etter seieren i Barcelona for to år siden. (©NTB)