thorrr2
thorrr2

Hushovd spår tøff Tour for Boasson Hagen: – Han er veldig låst

Sky-rytteren må hjelpe Cavendish og Wiggins.

Thor Hushovd mener en etappeseier i Critérium du Dauphiné er det beste beviset på at en syklist er i rute til Tour de France.

– Det er veldig bra. Der er det fleste i kanonform, og så er det et beinhardt løp. Det er klart det er gode tegn å ta med seg. Nå er Edvald i Tour de France-form, sier Hushovd.

Les også: Edvald Boasson Hagen spurtet til seier

– Han er veldig låst
Men Hushovd tror det blir tøft for Boasson Hagen å kopiere fjorårets to triumfer ettersom Sky i år jakter gul trøye til Bradley Wiggins og grønn trøye til Mark Cavendish.

– Det er vanskelig tror jeg. Han er veldig låst med jobben han må gjøre for Cavendish, for etappeseiere og grønn trøye, og selvfølgelig Wiggins som går for sammenlagten.

– Er det en rolle man ikke misunner ham?

– Det er vanskelig rolle. Edvald er jo en vinnertype. Han ønsker å vinne selv, og ikke minst så har han potensial til å vinne mange etapper. Det er sikkert litt frustrerende, sier han.

Les også: Kaggestad: – Edvald er god nok til å slå Cavendish

– Gøy å være hjelperytter
Men Boasson Hagen depper ikke over sin hjelperytterrolle.

– Jeg synes det er gøy å være hjelperytter når folk leverer. Det har jeg ikke noe problem med, og så har jeg mine sjanser når jeg kan. Jeg er veldig godt fornøyd. De andre tar alt presset og jeg kan gjøre hva jeg vil, sier han.