Sara Errani (Foto: Christophe Ena/Ap)
Sara Errani (Foto: Christophe Ena/Ap)

Errani til sin første Roland-Garros-finale

Italienske Sara Errani og russiske Maria Sjarapova er begge klar for sin første finale i Roland Garros-turneringen i tennis.

Den italienske spilleren slo sensasjonelt australske Samantha Stosur med 7-5, 1-6, 6-3 i semifinalen og er klar for sin første Grand Slam-finale. Sjarapova har på sin side vunnet alle Grand Slam-turneringer unntatt Roland-Garros og blir lørdag stor favoritt til å skrive seg i den eksklusive klubben av spillere som har titler i alle fire.

Annenseedede Sjarapova gjorde kort prosess med tsjekkiske Petra Kvitova i den semifinalen. Den russiske stjernen brukte bare 77 minutter på å vinne 6-2, 6-3 og garantere at hun igjen blir verdensener.

Likevel var det Erranis seier som stjal overskriftene. Hun gråt av glede etter å ha sikret sin gjeveste skalp noensinne.

Sjetteseedede Stosur slo voldsomt tilbake i det neste, men kunne ikke hindre at den 25 år gamle grusspesialisten fra Italia tok hjem seieren med 6-3 i avgjørende sett. Det var hennes første seier mot Stosur på seks forsøk.

Før turneringen i Paris hadde Errani én seier på 37 kamper mot spillere i topp 15 på WTA-rankingen, og hun var uten seier på 28 oppgjør mot spillere i topp 10.

Errani har på sin vei til finalen slått ut Ana Ivanovic (14), Agnes Szavay (15), Angelique Kerber (10) og nå Samantha Stosur (6). Hun kan bli den andre italienske spilleren som går til topp i «VM på grus» i Paris. Francesca Schiavone vant Roland-Garros for to år siden.

Hun kan ikke tenke bare på finalen, for hun skal fredag spille doublefinale sammen med Roberta Vinci.

For Stosur endte turneringen med bitter skuffelse.

– Jeg kommer tilbake neste år og året etter og året etter det igjen, og en dag håper jeg det er min tur til å vinne denne kampen, sa Stosur, som slo Errani så sent som i Roma for noen uker siden. (©NTB)