Her er den   bilen som uten respekt fliser selveste Bugatti Veyron Supersport. I alle fall på øvelsen 0 60 mph. Se videoen av den helt spesielle Lamborghini Aventadoren.
Her er den bilen som uten respekt fliser selveste Bugatti Veyron Supersport. I alle fall på øvelsen 0 60 mph. Se videoen av den helt spesielle Lamborghini Aventadoren.

Lamborghini Aventador: Denne utfordrer verdens raskeste

Og på akselerasjonen er den raskere! Se video:

Bugatti Veyron Super sport – en bil med rundt 1.200 hk i 16(!)-sylindret motor, med FIRE turboer, 10 radiatorer og en toppfart på 431 km/t – er det neimen ikke lett å overgå.

Men det finnes nok av de som forsøker. Ingen serieproduserte biler er foreløpig i stand til å dytte Super Sporten ned fra superbiltronen den skuer ned på de andre fra. Men det begynner å bli kortere avstand til konkurrentene som ligger rett bak i løypa.

Nissan GT-R klarer å holde imponerende godt følge under akselerasjon – det samme gjør Lamborghini Aventador.

Men det må alvorlig tuning til om de skal SLÅ Super Sporten. Og det er nettopp god dose blodalvorlig tuning denne Aventadoren nå har fått.

Del med dine Facebook-venner

Lamborghini Aventador - med dobbelt turbo.
Lamborghini Aventador - med dobbelt turbo.

SE VIDEO: Duell: Lamborghini Aventador vs. Ferrari 458

Raskere enn raskest

Det er gjengen i California-baserte Underground Racing som har tatt sikte på topplassen – og latt det stå til det remmer og tøyler i den italienske oksen kan tåle.

Utgangspunktet for den ekstra råskapen kan oppsummeres i to ord: Dobbel turbo. Dette er den første Aventadoren som får dette.

Resultatet er, og du bør kanskje sette deg ned før du leser videre, 500 (!) hestekrefter til – i en bil som hadde 700 fra før ...

Dermed er V12-eren i Aventadoren plutselig opp i omtrent samme effekt som Veyron Supersport. Og med et er den ikke bare like rask som den raskeste – den er raskere!

Lamborhini Aventador - ala Underground Racing.
Lamborhini Aventador - ala Underground Racing.

SE VIDEO: Duell: Kan en Nissan slå verdens raskeste bil?

2,2 sekunder

Nederst i saken har vi med en video av dette fullstendig vanviddet av en bil. Og vi kan røpe at det er et ubegripelig rykk når bilen starter – og ikke minst en herlig symfoni av lyder.

0–60 mph tar 2,2 sekunder. 2,2 sekunder, der altså. Det er kjappere enn Bugatti Veyron Super sport – og det er mer nok til å flytte hele tanngarden din langt ned i svelget!

Finnes enda råere

Utseendemessig skiller den seg knapt fra originalen – men det betyr jo ikke akkurat at den er anonym av den grunn ...

Det skal imidlertid nevnes at den fremdeles ikke er å betrakte som en serieprodusert bil – så Super Sporten klorer seg fast på toppen enda.

PS: Underground Racing har forresten en enda villere kreasjon på samvittigheten fra før. Nemlig en Gallardo med V10-motor som har 1.500 hk.

Klikk på videovinduet under for å se bilen i aksjon:

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=TDZyCHlgO6o

SE VIDEO: Blir med Broom på kjøretur i verdens raskeste bil