Gerhard Heiberg (Foto: Bendiksby, Terje/NTB scanpix)
Gerhard Heiberg (Foto: Bendiksby, Terje/NTB scanpix)

Heiberg: – Kjempegode sjanser for norsk OL i 2022

IOC-medlem Gerhard Heiberg gledet seg stort over at bystyret i Oslo vil gå videre med søkeprosessen om et vinter-OL i 2022. Samtidig tror han Norge har en god sjanse til å få arrangere lekene.

– Jeg synes det er fantastisk hyggelig at Oslo går videre med prosessen rundt OL-søknaden for 2022. Så vidt jeg hørte ble det 52 stemmer for og sju imot i bystyret. Det er veldig positivt, for jeg vet at det har vært store diskusjoner og litt nøling, sa Heiberg til NTB onsdag.

Positivt for barn og ungdom
Han mener avgjørelsen er et stort steg i riktig retning og et godt grunnlag for det videre arbeidet med søknadsprosessen. I helgen skal det avgjøres om Oslo skal søke OL under det ekstraordinære idrettstinget i Stjørdal.

– Vedtaket fra bystyret vil være positivt også for vedtakene vi skal gjøre der, sier Heiberg, som er styremedlem i Norges Idrettsforbund.

Les også: Oslo vil søke OL i 2022

– Når man ser hva som vil skje med tanke på befolkningsøkning i Oslo i årene som kommer, vil en søkeprosess gi gode forberedelser til å ta vare på barn og ungdom i framtiden – uavhengig av om Norge får OL eller ikke.

– Kjempegode sjanser
– Hva tror du så om Norges sjanser til å få OL om 10 år?

– Vi synes våre sjanser ser kjempegode ut. Vi står så vidt jeg kan forstå veldig sterkt, sier Heiberg, og nevner de argeste konkurrentene om arrangementet:

– Tyskland ville vært en stor konkurrent, men det sies at tyskerne ikke søker. Sveits (Davos), Frankrike (Grenoble) og Ukraina (Kiev) kan bli motstandere. Det er mulig at det også kan komme en amerikansk by på banen, men jeg føler likevel at vi ligger svært godt an, for jeg tror amerikanerne kommer til å gå for et sommer-OL i stedet.

Les også: Ribery advarer England før EM

Vil skremme konkurrentene
Heiberg mener Norge kan få et forsprang ved å gå raskt videre med arbeidet med søkeprosessen.

– Avgjørelsen skal tas i 2015, og søknaden må være inne i løpet av 2014. Det er helt klart at vi må smi mens jernet er varmt. Er vi tidlig ute i søkeprosessen, kan vi kanskje også skremme de andre lite grann, sier han til NTB. (©NTB)