HENGER IKKE MED GEIPEN: Andy Schleck har ikke panikk, selv om Dauphiné resultatene har vært elendige. (Foto: PASCAL PAVANI/Afp)
HENGER IKKE MED GEIPEN: Andy Schleck har ikke panikk, selv om Dauphiné resultatene har vært elendige. (Foto: PASCAL PAVANI/Afp)

Derfor har Andy Schleck fått bank i Dauphiné

Her er forklaringen på en urovekkende formkurve før Tour de France.

Se 3. etappe av Critérium du Dauphiné fra kl. 15.00 på TV 2 Zebra og tv2sumo.no.

Andy Schleck forteller at det er kneproblemer som har gjort at han er blitt frakjørt gang på gang i Critérium du Dauphiné.

RadioShack-Nissan-rytteren pådro seg problemer med kneet da han forberedte seg til alpeetappene i Tour de France forrige måned, og at han deretter ble sendt til en klinikk i Basel.

– Det er ikke så rart
Der ble han værende i tre dager for å få behandling og hvile, og han mistet i alt en uke med trening.

– Derfor er det ikke overraskende at jeg ligger bak konkurrentene i Dauphiné, sier han til De Telegraaf, ifølge Cyclingnews.

Andy Schleck ligger hele fem minutter og 21 sekunder bak sammenlagtleder Bradley Wiggins etter 2. etappe. Det holder kun til en 120. plass.

Rytteren fra Luxembourg, som normalt sett er blant verdens beste klatrere, ligger for eksempel over tre minutter bak Edvald Boasson Hagen.

– Selvsagt skulle jeg ønske at jeg viste bedre form, men om du ser på forberedelsene så er det ikke så rart, sier han.

– Får ikke panikk
Og derfor er Schleck klar på at han ikke har panikk.

– Jeg mener jeg er blitt bedre i løpet av de tre siste dagene. Jeg har ikke panikken som andre har fordi jeg ble frakjørt på den første etappen. Jeg får ikke panikk.

Det gjør heller ikke sjefen hans, Johan Bruyneel.

– Han sa til meg: «ikke få panikk, du blir klar til Touren». Jeg tror på ham. Han har vært der før, sier Schleck.