tv-aksjonen-2013 - TV-aksjonen 2013 til demens-saken

TV-aksjonen i NRK for 2013 går til Nasjonalforeningen for folkehelsen og deres arbeid med å bedre livskvaliteten for de som er rammet av demens.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Slagordet som Nasjonalforeningen ønsker å bruke i forbindelse med neste års TV-aksjon vil være «Dagene som forsvinner», opplyser NRK i en pressemelding.

10.000 kvinner og menn rammes hvert år av demens, ifølge Nasjonalforeningen. Tallet er økende og i ferd med å bli en av våre nye store folkesykdommer.

Beløpet som samles inn skal først og fremst brukes på tiltak som bedrer livskvaliteten for demenssyke og deres pårørende, med deler av beløpet vil også gå til forskning innen fagområdet demens og til å skape økt åpenhet og forståelse for sykdommen som mange opplever som både skam og tabubelagt i dag.

Nasjonalforeningen for folkehelsen er en frivillig humanitær organisasjon med rundt 35.000 medlemmer. I alt 535 lokale helselag og demensforeninger utgjør i dag organisasjonen.

Det er andre gang Nasjonalforeningen for folkehelsen tildeles TV-aksjonen. Forrige gang var i 1987 med kampanjen «Hjerte for livet».

I 2011 var det Norsk Folkehjelp som hadde aksjonen, mens Amnesty er tildelt aksjonen i år. (©NTB)