terror-vitne-haugsgjerd1 - Redaktør: – Mange blir refusert

Aftenposten-redaktør Hilde Haugsgjerd mottar tusenvis av innlegg i året. Hun påpeker at noen folk med høyreekstreme meninger kan føle seg boikottet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Haugsgjerd ble i tingretten onsdag spurt om hvordan Aftenposten praktiserer ytringsfriheten. Hun forteller at avisen får tilsendt mellom 30.000 og 40.000 innlegg i året og at ikke alle kan regne med å komme på trykk med sine meninger.

– Vi prøver å ha en åpen holdning når vi redigerer våre debattsider og når vi driver vår journalistiske virksomhet. Men det er ikke slik at enhver som ønsker det, får sitt innlegg på trykk eller at alle som ønsker å bli intervjuet, kan bli det, sier Haugsgjerd.

Hun påpeker at det nok skiller seg ut en liten gruppe som ikke bare er skuffet, men som til tross for begrunnet avslag, føler seg boikottet av avisen.

– Det kan nok være noen mennesker på den ytterste høyre fløyen, den antiislamistiske fløyen, som formidler til oss at de føler seg boikottet, sier hun.

Haugsgjerd påpeker at hun som ansvarlig redaktør er personlig ansvarlig for alt som står på trykk og at hun kan rettsforfølges dersom det blir publisert innlegg med hatytringer eller rasistiske ytringer i Aftenposten, enten i avisen eller i nettdebattene.

– Vi prioriterer innlegg som vi tror er representative for grupper eller deler av befolkningen. Vi prioriterer også nye og originale meninger og velskrevne og faktabaserte innlegg. Grunnholdningen vår er at vi ønsker å bidra til en opplyst og informert debatt fordi dette bringer den offentlige debatten framover, sier hun. (©NTB)