montasjerykter
montasjerykter

Onsdagens fotballrykter: – Ferguson forbereder bud på stjerneduo

Og Roy Hodgson har fått antirasistisk forening på nakken. Sjekk onsdagens «ryktebørs» her!

Gjennom sommeren vil TV 2 Sporten gi deg et daglig utvalg over de heftigste og villeste ryktene fra Fotball-Europa. Vi leverer selvsagt også alle store overganger med en gang de er bekreftet.

Premier League i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk

Etter at han fikk kloka i Shinji Kagawa, har Manchester United-manager allerede Sir Alex Ferguson rettet fokus mot nye spillere som skal forsterke United-laget ytterligere.

Nå planlegger Ferguson et bud på landslagsbacken Leighton Baines hos Everton og midtbanestjernen Luka Modric i Tottenham. Italienske Napoli viser også interesse for 27 år gamle Baines, som verdsettes til 190 millioner kroner.

Les også: Dortmund-stjerne klar for Manchester United

Newcastle har hatt stor suksess med å hente Senegal-duoen Demba Ba og Papiss Cissé. Nå ønsker Alan Pardew å kjøpe en ny Senegal-spiss – dersom Ba forsvinner i sommer. Det er den 27 år gamle København-spissen Dame N'Doye som står høyt oppe på Newcastle-managerens ønskeliste.

Newcastle vurderer å hente København-spissen Dame N'Doye. (Foto: Rebecca Blackwell/Ap)
Newcastle vurderer å hente København-spissen Dame N'Doye. (Foto: Rebecca Blackwell/Ap)

Magpies jakter også på brasilianskfødte Douglas. 24-åringen, som spiller for Twente, hevder imidlertid at også større klubber ønsker å kjøpe ham.

Les også: Dette er ti av Premier Leagues verste bråkmakere

Chris Hughton fikk sparken i Newcastle, men har gjort det godt i Birmingham. Nå håper Norwich å hente manageren tilbake til Premier League innen de neste 48 timene.

Der får han neppe benytte seg av Grant Holt. Den ferske Aston Villa-manageren Paul Lambert ønsker seg nemlig Norwich-spissens tjenester, og Sunderland håper at det vil gjøre det lettere for klubben fra nord-øst å hente Gabriel Agbonlahor til Stadium of Light.

Grant Holt (Foto: Chris Radburn/Pa Photos)
Grant Holt (Foto: Chris Radburn/Pa Photos)

West Ham-sjef Sam Allardyce ønsker å hente vingen Michael Kightly fra Wolverhampton og Ståle Solbakken.

Les også: Bli kjent med Premier Leagues tre nykomlinger

Tidligere Everton- og Portsmouth-spiller Manuel Fernandes er klubbløs. Det vil QPR og Sunderland gjøre noe med.

Joe Cole overbeviste Eden Hazard om at Chelsea var riktig klubb for ham. Duoen spilte nylig sammen for Lille, men kan fort bli rivaler i England. Lille-manager Rudi Garcia bekrefter nemlig at Cole returnerer til Liverpool etter én sesong på lån i Frankrike.

Gylfi Sigurdsson var på lån til Swansea da laget tok Premier League med storm, men midtbanespilleren sier at han neppe blir værende i klubben. 22-åringen bekrefter at han vurderer å følge sin tidligere manager Brendan Rodgers til Liverpool.

Les også: Kuyt forlater Liverpool - klar for tyrkisk eventyr

Arsenal-direktør Ivan Gazidis innrømmer at sagaen rundt Robin van Persie kan vedvare utover sommeren. Nederlenderen har utsatt kontraktsforhandlingene, og lagkamerat André Santos hevder at spissen er blitt påvirket av interessen fra andre klubber.

Danny Murphy var nær ved å forlate Fulham, men nå ser 35-åringen ut til å signere en ny kontrakt med Fulham.

Manchester City-stjernen David Silva har fortalt Real Madrid at han er lykkelig i Manchester og ikke er interessert i en overgang til Madrid.

Les også: Green forlater West Ham

Harry Redknapp oppfordrer styreformann Daniel Levy til å få opp farten og tilby ham en ny kontrakt hvis klubben fortsatt vil ha ham som manager.

Rio Ferdinand (Foto: John Walton/Pa Photos)
Rio Ferdinand (Foto: John Walton/Pa Photos)

Redknapp henger seg også på dem som mener at det er merkelig at Rio Ferdinand ikke er i den engelske EM-troppen. Redknapp sier at det helt klart ligger mer enn fotballfaglige vurderinger bak avgjørelsen til Roy Hodgson.

Hodgson har samtidig fått Kick It Out på nakken. Engelsk fotballs ledende forening mot rasisme vurderer å skrive et fyldig svar som fordømmer landslagssjefens håndtering av Ferdinand-saken.

Som Ferdinand, kom heller ikke Peter Crouch med i Englands EM-tropp, og det får Stoke-manager Tony Pulis til å gni seg i hendene. Han tror utelatelsen vil gjøre at vi får se en slankere(!) og slemmere Crouch i 2012/13-sesongen.

Les også: Vertonghen vil til Tottenham

Swansea nærmer seg en ny manager, og klubbformann Huw Jenkins avslører at han har snakket med Ian Holloway om den ledige sjefsjobben. Michael Laudrup og Dennis Bergkamp er andre kandidater til jobben.

QPR-spiller Joey Barton er i hardt vær etter at han ble arrestert etter slåsskamp utenfor en nattklubb. Barton forsøker å legge saken bak seg ved å dra på golf-tur til Portugal.

Joey Barton (Foto: Joe Giddens/Pa Photos)
Joey Barton (Foto: Joe Giddens/Pa Photos)