terror-carlihagen-frafalt - Carl I. Hagen slipper å vitne for Breivik

Forsvarerne til Anders Behring Breivik vil likevel ikke ha tidligere Frp-formann, Carl I. Hagen, i vitneboksen i sal 250.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Vi frafalt ham i går kveld, bekrefter advokat Tord Jordet overfor Dagbladet.

Hagen var stevnet som sakkyndig vitne på temaet ytringssensur, basert på egne erfaringer som partileder langt ute på den politiske høyrefløyen. Trolig ville han også fått spørsmål om engasjementet Anders Behring Breivik hadde i partiet hans på slutten av 1990-tallet og starten av 2000-tallet.

Breivik meldte seg ut av partiet i frustrasjon over at det ikke klarte å skape endringer gjennom de demokratiske kanalene. Han har forklart at en vesentlig årsak til terrorhandlingene var at han ikke slapp til i mediene.

– Vi har oppfattet at Hagen ikke har ønsket å vitne og at han bare ønsket å svare på spørsmål som dommeren måtte mene var helt sentrale. Når vi har andre vitner, som for eksempel Jan Simonsen, som ikke har de samme kvalene med å snakke om det, gir vi i stedet mer tid til ham, sier Jordet.

– Han vil også si noe om hvordan det blir tatt i mot å støtte Israel, sier Jordet og legger til at Simonsen også vil kunne si noe om personer som har kontaktet ham på nettet og fortalt at de støtter Breivik. (©NTB)