Novak Djokovic (Foto: FRANCOIS LENOIR/Reuters)
Novak Djokovic (Foto: FRANCOIS LENOIR/Reuters)

Djokovic reddet skinnet på dramatisk vis

Novak Djokovics drøm om Grand Slam-triumf på Roland-Garros lever. Jo-Wilfried Tsonga spilte seg til fire matchballer, men verdenseneren berget begge og tok seg videre fra kvartfinalen.

– Han var den beste spilleren i det meste av kampen, og jeg var heldig som kom tilbake etter fire matchballer imot. Dette var en utrolig kamp, erkjente Djokovic etter thrilleren.

Serbiske Djokovic fikk en god start på oppgjøret mot femteseedete Tsonga. Første sett ble gjort unna med enkle 6-1. Tsonga har slitt med å prestere i den største turneringen på hjemmebane. I Grand Slam-sammenheng har franskmannen ikke klart å ta seg til en finale siden han møtte nettopp Djokovic til kamp om tittelen i Australian Open for drøyt fire år siden.

Utrolig nok var 27-åringen fra Le Mans uhyre nær å gjøre det samme også i fjerde sett. Etter å ha misbrukt de to første matchballene, tok han på nytt ledelsen 6-5 i egen serve. I neste game var han igjen en gang på nippet til å bryte Djokovic da sistnevnte servet for å holde seg inne i turneringen.

LES: Verdensener Azarenka slått ut i Paris

Verdenseneren klarte seg igjen, men ikke uten dramatikk. Tsonga hadde nemlig to matchballer igjen før Djokovic klarte å ta gamet. Den 25-årige serberen, som har 30 ATP-titler på samvittigheten, har slitt mot Tsonga før. De to duellantene sto med fem seirer hver i innbyrdes møter før kvartfinalen.

– Jeg gjorde som jeg sa jeg skulle og ga alt. Jeg var tett på å klare det og hadde elsket å vinne. Dette var synd, fordi jeg var veldig nær, men mot slutten hadde jeg ikke mer energi. Nå er jeg nødt til å legge dette bak meg, sa en nedbrutt Tsonga.

Djokovic møter, som de fleste tippet, Roger Federer i semifinale senere denne uka.

Federer kjempet seg videre
Roger Federer var på gyngende grunn i tirsdagens kvartfinale på Roland-Garros i Paris, men kom tilbake fra 0-2 mot Juan Martín del Potro og vant tre strake sett.

Argentinske Del Potro stakk av med både første og annet sett i oppgjøret, men mistet overtaket da 2009-mester Federer fikk kniven på strupen. Settsifrene som til slutt tok sveitseren videre var 3-6, 6-7 (4-7), 6-2, 6-0 og 6-3.

Dermed har Federer vunnet 12 av 14 ganger og de seks siste oppgjørene mot Del Potro på ATP-touren.

LES: Paralympics-utøver finansierer London-tur med nakenkalender

Tirsdagens kvartfinaletap betyr dog at 198 centimeter høye Del Potro må fortsette ventetiden på flere stortriumfer. De siste årene har vært mye preget av skader for den nienderangerte 23-åringen, som tross kvartfinaletapet ser ut til å være på vei mot gamle høyder.

21.-seedete Errani slo høyere rangerte Angelique Kerber fra Tyskland i to strake sett 6-3, 7-6 (7-2). 25-åringen fra Bologna hadde ikke vunnet på sine 28 siste forsøk mot topp ti-spillere på rankingen. Mot tienderangerte Kerber brøt Errani en barriere og er klar for sin første semifinale i en Grand Slam-turnering.

Stosur slo slovakiske Dominika Cibulkova, verdensener Victoria Azarenkas overkvinne fra forrige runde, med settsifrene 6-4, 6-1. Australieren har tatt seg til semifinale på Roland-Garros tre ganger de siste fire årene. Finale er det likevel ikke blitt på 28-åringen på rødgrusen.

I 2009 tapte Stosur for Svetlana Kuznetsova i semifinalen. Året etter måtte Stosur strekke våpen i tilsvarende runde mot Sara Erranis landskvinne Francesca Schiavone.

(©NTB)