usainbolt (Foto: Bendiksby, Terje)
usainbolt (Foto: Bendiksby, Terje)

Bolt jubler for nydelige norske damer

Usain Bolt jubler for norske damer. – Vel, jeg la merke til damene da jeg var her i fjor. Jeg er imponert over norske damer, de er nydelige, sa han fra scenen i Spikersuppa tirsdag.

Superstjernen var med på Røde Kors' arrangement «Racing against malaria», og det virket som om han storkoste seg den halve timen han var til stede i Oslo sentrum. Han viste publikummet «Lightning Bolt», og han showet og mimet sang foran mikrofonene før premieutdelingen.

Se reportasje fra Bolt-besøket over!

Det var en Bolt i storform, som så ut til å kose seg sammen med den norske hekkstjernen Christina Vukicevic.

– Jeg vil vel si at en av grunnene til at jeg kommer tilbake hit i år er nettopp de flotte damene, røpet Bolt til stor jubel fra de frammøtte. Han la til at han gjerne ville komme tilbake neste år også.

Bolt kom til Oslo sent søndag kveld og ga noen intervjuer til utvalgte norske medier på flytoget. Siden da har han ikke snakket med verken norsk eller utenlandsk presse, og han svarte ikke på spørsmål tirsdag heller, men lot seg intervjue fra scenen.

Han møter landsmannen Asafa Powell i superduell på 100-meteren, og han tror det skal være mulig å løpe veldig fort dersom værforholdene er på hans side.

Tirsdag var verdensrekordholderen på 100 og 200 meter for en gangs skyld starter i den stafetten de deltakende lagene har betalt 50.000 kroner hver for å være med på i forbindelse med kampen mot malaria. Bolt sendte lagene av gårde, for deretter å bruke mye energi på å heie på laget fra Puma.

– De startet godt, men det gikk likevel ikke, slo Bolt fast. Laget fra DNB vant stafetten, mens favorittene til Bolt endte på 8.-plass.

Deretter var det premieutdeling og fotografering med alle lagene. Litt autografskriving tok den dobbelte OL-mesteren seg også tid til, før han ble sluset inn i bilen og kjørt til et nytt arrangement av mer privat karakter.

Hun fortalte at arrangementet Røde Kors har i forbindelse med Bislett Games er svært innbringende. Bare startkontingenten fra de deltakende lagene gir inntekter på 550.000 kroner. I tillegg samles det inn store summer fra publikum.

– Bolt fortalte meg at han er engasjert i dette arbeidet, for han kommer fra et område på Jamaica der det er malariamygg. Han vet godt at 650.000 mennesker, for det meste kvinner og barn, dør av denne sykdommen hvert år, sa Havnelid.

Onsdag skal Bolt møte norsk presse sammen med Asafa Powell. Det skjer på det tradisjonelle jordbærselskapet, som i år blir arrangert i Den britiske ambassaden på grunn av det kommende OL i London.

Christina Vukicevic, som også spilte en sentral rolle i forbindelse med tirsdagens stafett i Karl Johans gate, gjorde unna sitt møte med pressen tirsdag. (©NTB)