regjeringen-generasjoner - Regjeringen støtter generasjonsting

Regjeringen vil sette av penger til et generasjonsting som skal styrke samarbeidet mellom unge og eldre, sa arbeidsminister Hanne Bjurstrøm (Ap) da hun tirsdag talte til landsmøtet i Norsk Pensjonistforbund.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det er Pensjonistforbundet som har fremmet et forslag om å etablere et generasjonsting som skal inkludere barn, unge og eldre i det norske samfunnet.

– I dagens samfunn der tidsklemma rammer både de yngste og de eldste tror vi disse gruppene kan få en større betydning i hverandres liv og hverdag, sier generalsekretær Harald Olimb Norman.

Forbundet ønsker å skape en arena der unge og gamle kan komme sammen og drøfte hvilke oppgaver de kan hjelpe hverandre med i hverdagen, sier Norman.

– Vi ønsker å legge til rette for at hjelp kan utveksles. Det tror vi kan ha en samfunnsverdi utover de faktiske oppgavene, sier Norman. Han ser for seg eldre som har livsglede og tid å gi til barn i familier der foreldrene kjemper en kamp mot klokka hver dag. Samtidig kan det være eldre som trenger hjelp til snømåking.

Statsråd Bjurstrøm sier ideen er viktig fordi vi får et samfunn med stadig flere eldre. Gamle støtes ut av arbeidslivet fordi ledigheten blant unge stiger. Det kan skape motsetninger. Derfor er det så viktig å skape forståelse for hverandres behov, sier Bjurstrøm. (©NTB)