ny1-uk-elizabeth-festgudstjeneste-F - Festgudstjeneste og flyformasjon for dronning Elizabeth

Fire dager med festligheter for å feire dronning Elizabeths 60 år på tronen ble tirsdag avsluttet med festgudstjeneste i den mektige St Paul-katedralen i London.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Katedralen var fylt til siste benkerad, og med pomp og prakt, fanfarer og mektig korsang slik bare britene kan det, ble den 86 år gamle dronningen hyllet.

Men selv om hun hadde alle sine barn og barnebarn og øvrige familie ved siden av seg, var det likevel en som manglet. Dronningens ektemann prins Philip (90) ligger fortsatt på sykehus etter å ha pådratt seg blærekatarr.

Etter gudstjenesten i St Paul-katedralen kjørte dronningen og hennes følge i kortesje tilbake til Buckingham Palace, der diamantjubileet offisielt ble avsluttet med at hele kongefamilien kom ut på slottsbalkongen og vinket til folket. Fly fra det britiske luftforsvaret fløy i formasjon rett over slottet.

Feiringen av dronningen har pågått i fire dager og toppet seg med den store båtparaden på Themsen søndag. Ifølge politiet var over 1 million mennesker ute i gatene den dagen for å hylle sin populære dronning.

Mandag hadde flere hundre tusen samlet seg utenfor Buckingham Palace for å få med seg den store konserten der flere av Storbritannias største stjerner gjennom flere tiår, spilte. Blant dem var Elton John, Paul McCartney og Robbie Williams. (©NTB)