Arne Tumyr, formann for Stopp islamiseringen av Norge (SIAN) vitnet i retten tirsdag. (Foto: Solum, Stian Lysberg/NTB scanpix)
Arne Tumyr, formann for Stopp islamiseringen av Norge (SIAN) vitnet i retten tirsdag. (Foto: Solum, Stian Lysberg/NTB scanpix)

Islamkritiker: – Nettet en ventil for oss

– Men vi får ikke uttale oss slik vi vil, sier SIAN-leder Arne Tumyr.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Leder Arne Tumyr i organisasjonen Stopp islamiseringen av Norge (SIAN) vitnet tirsdag i Oslo tingrett.

Tumyr uttrykte sterk misnøye, og hevdet innvandringskritikere blir dårlig behandlet.

– Vi nyter ikke godt av verken ytringsfrihet eller forsamlingsfrihet, slik andre organisasjoner eller foreninger har. Hvis vi spør for eksempel Litteraturhuset om å få leie deres lokaler, eller for eksempel LO, så får vi ikke det. Det samme får vi høre fra Høyres Hus. De vil ikke bli assosiert med SIAN, forklarte Tumyr på forsvarer Lippestads spørsmål om hvordan organisasjonen opplevde ytrings- og organisasjonsfriheten i Norge.

Føler seg tråkket på

Han kritiserte også avgjørelsen om at hans forklaring i tingretten ikke blir kringkastet.

– Jeg er svært misfornøyd med at mitt vitneprov ikke blir kringkastet. Jeg føler meg litt tråkket på, og finner meg ikke like verdig, sa islamkritikeren.

– Til det siste vil jeg i så fall si at du er i godt selskap. Det er flere som ikke har blitt kringkastet, repliserte tingrettsdommer Wenche Elizabeth Arntzen til latter fra salen.

Tumyr har tidligere hevdet at SIAN både har fått flere pengegaver og flere medlemmer etter at terrorrettssaken startet.

Følg rettssaken direkte i vårt livesenter!

I dagene etter terrorangrepene utdelte organisasjonen nærmere ti tusen flygeblader med budskapet «Norge blir muslimsk om femti år».

Organisasjonen ble startet for fire år siden og har som oppgave å avsløre det den mener er «forsøk på å gjøre Norge mer islamsk og reise motstand mot denne prosessen».

LES OGSÅ: Mener staten trikset med innvandringstallene

Bruker nettet som ventil

Organisasjonen har godt over 10.000 tilhengere på sin Facebook-side, og Tumyr fortalte i retten at nettet brukes av dem som føler seg utelatt fra å uttale seg i pressen.

– Via nettsidene våre har vi fått en liten ventil for å uttrykke oss, men vi får ikke uttale oss slik vi vil.

På spørsmål fra forsvarer Lippestad om hva som legges ut på Facebook-siden og nettsiden deres, svarte Tumyr:

– Det vi skriver om er om islam og islamiseringen. Vi forteller om profeten og historien og hvordan islam sakte, men sikkert gjør seg gjeldende over hele Europa. Hvilken trussel dette er for et vestlig samfunn. Bildet den norske pressen gir av islam er ikke sant, hevdet islamkritikeren.

Han hevder at organisasjonens sympatisører ikke bruker nettet til å oppfordre til vold.

– Det er jo slik at våre folk kaster inn temaer og stiller spørsmål. Også kommer alle interesserte og mener noe knyttet til det aktuelle temaet. Men dessverre kommer det av og til ting som vi er misfornøyde med, og da kutter vi ut det, forklarte Tumyr.