terror-alte - Antiislamist: – Ytringsfriheten bare for noen

Tidligere leder i Norwegian Defense-league Ronny Alte sier at det er vanskelig å mene noe som ikke er politisk korrekt i Norge. – Ytringsfrihet gjelder noen utvalgte, sa Alte til retten.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Vitneforklaringen handlet om tiden da han var leder i NDL, før han trakk seg fordi organisasjonen ikke ville ta offentlig avstand fra Anders Behring Breiviks terrorhandlinger.

– Før den 22. juli var det så å si umulig å komme til i mediene. Hvis det sto noe, var det bare negativt. Hvis vi sa noe, ble vi fremstilt som nynazister, men vi er ikkevoldelige islamkritikere. Nå krever vi sitatsjekk, sa Alte.

Han understreket at de fleste i miljøet er fredelige folk som vil følge de demokratiske spillereglene, og at de er blitt latterliggjort av Breivik for dette.

– Han har omtalt NDL som naive apekatter som ønsker å bruke demokratiet for å fremme sin sak, sa Alte.

Koordinerende bistandsadvokat Mette Yvonne Larsen avbrøt utspørringen fordi hun mente Altes beskrivelser av en vanskelig hverdag ikke var relevant.

– Det sitter folk her som er blitt utsatt for langt verre ting, så jeg må be om at vi tar telling, bokstavelig talt, sa hun.

Dette ble ikke tatt til følge, og Alte fortalte blant annet at han aldri går ut om kvelden uten skuddsikker vest, at han stadig får trusler og at politiet bruker store ressurser for å beskytte ham. (©NTB)