Sportskanalen
Sportskanalen

TV 2 lanserer døgnåpen sportskanal

Nye TV 2 SPORT går på luften i morgen - som Norges første sportsnyhetskanal.

I morgen - onsdag - lanserer TV 2 sin nye versjon av sportskanalen TV 2 SPORT.

Navnet er det samme gamle, men der gamle TV 2 SPORT var en ren eventkanal, blir nye TV 2 SPORT hjem for direkte sportsnyheter daglig, hele døgnet - hele uken igjennom, for første gang i norsk tv-historie.

Tippeliga på lørdager
Kanalen blir fra sendestart distribuert til alle kunder hos RiksTV, Viasat og på TV 2s egen web-plattform TV 2 Sumo.

Kanalen vil ligge åpent tilgjengelig på TV 2 Sumo de første to månedene.

Fra onsdag 6. juni klokken 12.00 kommer TV 2 SPORT til å fremstå i ny drakt. Da går kanalen over til å bli Norges første sportsnyhetskanal. Kanalen skal ha både nyheter og livesport som bærende elementer. Her får du også se en ukentlig lørdagskamp fra Tippeligaen ut sesongen.

- Nye TV 2 SPORT vil inneholde sportsnyheter, direktesendte sportsrettigheter, magasiner og aktualitet. Vi skal lage en dynamisk og pulserende kanal som blir unik i den norske kanalfloraen fordi den tar utgangspunkt i formidlingen av sportsbildet i inn- og utland akkurat nå, sier sportsredaktør i TV 2, Vegard Jansen Hagen.

sumo_boasson-hagen
sumo_boasson-hagen

Kanalen vil normalt sende fra klokken 08.00 til 23.30 på hverdager og fra klokken 10.00 i helgene. Nye TV 2 SPORT går på lufta 6. juni klokken 12.00 med Fin Gnatt og Annemarta Giske i studio. De starter med ferske sportsnyheter i «Sport på timen».

- Nå satser vi spesielt på sommerens store sportsarrangementer som fotball-EM og Tour de France. I tillegg skal vi tilføre kanalen TV 2 Sportens faste mikstur av galskap, kreativitet og entusiasme, sier Jansen Hagen.

Tilgjengelig for alle
Når Tippeligaen starter opp etter EM-pausen og ut resten av sesongen vil en tippeligakamp bli flyttet fra hovedrunden søndag klokken 18.00 til lørdag og vist på TV 2 SPORT. Fortsatt vil rundens hovedkamp sendes søndag på TV 2s hovedkanal og en kamp på mandagene skal sendes på TV 2 Zebra. De resterende fire kampene fra hovedrunden vil bli vist på TV 2 SPORT 2-5.

 Fernando Torres like etter at han har headet inn 1-0 mot Sør-Korea. (Foto: RUBEN SPRICH/Reuters)
Fernando Torres like etter at han har headet inn 1-0 mot Sør-Korea. (Foto: RUBEN SPRICH/Reuters)

TV 2 har inngått en avtale med RiksTV og Viasat om å distribuere TV 2 SPORT til samtlige av deres kunder, mens TV 2 SPORT 2-5 som gir tilgang til de resterende fire tippeligakampene, fortsatt vil være et betal-tv-produkt. TV 2 SPORT vil også være tilgjengelig på TV 2 Sumo.

TV 2 er i forhandlinger med øvrige distributører om en tilsvarende distribusjonsavtale for TV 2 SPORT.

Fornøyd sportssjef
Sportsredaktør i TV 2, Bjørn Taalesen, mener det norske markedet er klart for en sportsnyhetskanal lik den Sky har opparbeidet til den største i England gjennom Sky Sports News.

- VI tror at dette er fremtiden. Vi har Norges største sportsredaksjon. Nå har vi også flatene til å boltre oss på. Vi sitter på et arsenal av muligheter som vi først nå fullt får utnyttet, sier Bjørn Taalesen til TV 2 Nyhetskanalen.

- Skjer det nok i Norge til at vi kan holde på hele døgnet?

- Jeg husker tilbake til da folk mente at det ikke var plass til daglige nyhetssendinger hver kveld i Norge, også. Oppfatningen har forandret seg veldig siden den gang. Vi ser at dette nå er vanlig i utlandet. Da er det veldig tidsriktig med denne kanalen også for oss nå, sier Taalesen.