Thor Hushovd (Foto: Solum, Stian Lysberg/NTB scanpix)
Thor Hushovd (Foto: Solum, Stian Lysberg/NTB scanpix)

Thor Hushovd dropper Tour de France

– Viser bare hvor sulten han er på OL-gull, sier Mads Kaggestad – som likevel er skuffet over forfallet.

Thor Hushovd dropper årets Tour de France, det melder hans lag BMC i en pressemelding mandag.

Se reportasje i videovinduet over!

Nordmannen har ikke konkurrert siden han trakk seg fra Giro d'Italia, og virusinfeksjon som har ødelagt for ham tidligere denne sesongen gjør at han nå trekker seg. Årsaken er at Hushovd ikke er godt nok forberedt til å tåle et treukersritt.

– Vi gjorde noen tester etter Giroen og fant ut at han hadde tegn på en virusinfeksjon fra tidligere i år, men alt er normalt nå, sier BMC-legen Dr. Max Testa.

– Beslutningen ble tatt søndag sammen med laget. Kroppen har ikke fungert som den skal, og Thor kjenner seg selv så godt at han vet når han trenger mer tid til restitusjon. Det var likevel ikke noe stas å ta denne avgjørelsen, sier Hushovd-trener Atle Kvålsvoll.

Hushovd har trent med virusinfeksjonen i kroppen, og har merket at kroppen ikke restituerer seg, og at den heller ikke responderer som normalt.

– Det blir en rar sommer uten Tour de France, innrømmer Kvålsvoll.

Det kan imidlertid bli nok Hushovd-jubel dette året likevel. Proffsyklisten håper å være i toppform til OL og VM senere i år.

Les også: Edvald tviler på Tour de France-reprise

Vil hjelpe Hushovd
BMCs sportsdirektør John Lelangue sier at det er trist, men forståelig at Hushovd ikke blir med i sommerens vakreste sykkeleventyr.

– Beslutningen om at Hushovd skal stå over Tour de France var ikke enkelt. Vi skulle selvsagt ønske at vi hadde ham på vårt Tour de France-lag, men etter å ha evaluert alt tror vi dette programmet vil være bedre for å hjelpe ham til å nå sine målsettinger, sier John Lelangue.

Satser på OL
Endringen i planen er at Hushovd skal kjøre Polen rundt for å komme i form til OL. Det rittet går av stabelen fra 10.-16. juli.

– Jeg trengte mer tid på å komme meg, og det har alltid vært et mål for meg å gjøre det bra i OL, sier Hushovd.

– Jeg håper også å være en del av BMCs lagtempolag under VM, samt å konkurrere i landeveisrittet. Det er mange store mål igjen for meg dette året, sier Hushovd.

Endringen i rittplanen medfører også at Hushovd dropper å delta i NM.

Les også: – Vi har aldri stilt et sterkere sykkellag til OL

Sjokkert
TV 2s sykkelekspert, Mads Kaggestad, er skuffet over at Hushovd nå dropper Tour de France.

– Jeg tror hele Sykkel-Norge er skuffet over dette, inkludert meg selv. Det kom litt som et sjokk også, sier Kaggestad.

– Var det altså ikke ventet?

– Nei, faktisk ikke. Til tross for sykdom, trodde jeg at Tour de France var så viktig for Hushovd personlig at han aldri ville ha droppet det, sier Kaggestad, som likevel forstår årsaken.

– Jeg tror at han ser at det kommer flere Tour de France-sjanser. Og når han i tillegg er litt usikker på formen, så velger han heller å fokusere fullt på OL i London. Dette viser bare hvor sulten han er på OL-gull, mener Kaggestad.

– Kommer helt sikkert tilbake
Kurt Asle Arvesen er i alle fall sikker på at det er mer i vente fra Thor Hushovd.

– Han kommer helt sikkert tilbake - forhåpentligvis til OL, sier Arvesen til tv2.no, som sier meldingen om at Hushovd trekker seg fra Touren kom overraskende på ham.

– Ja, det gjorde det. Jeg håpet for Thor og norske sykkelfans sin del at han skulle bli klar til Tour de France, medgir Arvesen.

Men han vil ikke være med på at det nå blir ekstra mye press på Edvald Boasson Hagen.

– Nei, det blir det ikke. Men det blir jo mer fokus på Edvald som muligens blir eneste nordmann, selv om det er flere som kan komme med, sier Arvesen.

De norske rytterne som kan være outsidere til å komme med er for øvrig Team Skys Lars Petter Nordhaug og Katjusjas Alexander Kristoff.

– En legende og en stor atlet
Radioshack-Nissan-rytteren Jens Voigt er også lei seg for at kompisen Hushovd ikke deltar.

– Jeg fikk akkurat nyheten om at Thor Hushovd ikke skal skjøre Tour de France!! For en nedtur - jeg føler med ham. Han er en legende og en stor atlet, og enda viktigere så er han en av mine nærmeste venner. Han var forlover i bryllupet mitt!

Gjenopplev Thor Hushovds to triumfer i fjorårets Tour de France:

620515