ny1-telenor-india - Den indiske regjeringen avgjør Telenors skjebne

Framtiden for Telenors investeringer på 17 milliarder kroner i India vil i løpet av de neste dagene bli avgjort av den indiske regjeringen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Telenors videre skjebne i India avgjøres når en indisk ministergruppe tirsdag starter arbeidet med å bestemme reglene for tildeling av nye mobillisenser. Indisk Høyesterett kansellerte i februar mobillisensene til Uninor, som Telenor eier sammen med indiske Unitech. Det er prosedyren for hvordan auksjonen av disse lisensene nå skal gjennomføres ministergruppen skal ta stilling til.

– Vi er optimistiske fordi vi tror vi har fått gjennomslag for noen, men ikke alle våre krav, sier informasjonssjef i Telenor Asia, Glenn Mandelid.

Hvis Uninors lisenser går tapt, vil Telenor tape 17 milliarder kroner.

Den indiske teleregulatøren Telecom Regulatory Authority of India (Trai) har tidligere anbefalt vilkår som ligger langt unna Telenors ønsker, men det er altså regjeringens ministergruppe som avgjør vilkårene.

Indisk Høyesterett har tidligere bestemt at auksjonen skal være gjennomført innen 31. august.

Han bekrefter at Telenor er i samtaler med en håndfull indiske selskaper for å etablere et nytt mobilselskap.

– Partnerskapet med Unitech er over, og vi vil finne en ny indisk partner før auksjonen starter, sier kommunikasjonssjefen. (©NTB)