terror-breivik-3-F - Breivik: – Kallon bekrefter min historie

Anders Behring Breivik mener liberiske Alpha Kallons intervju i VG ikke svekker hans historie om at diamanthandlingen var en dekkhistorie.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Han framholdt under en tilleggsforklaring i Oslo tingrett mandag at Kallon var en av to personer han hadde kontakt med, som skulle være en «livlinje».

– Jeg hørte før jeg dro ned, at den serbiske krigshelten var ustabil og brutal. At han ikke ville nøle med å skyte meg i hodet hvis jeg forrådte ham eller skapte problemer for ham. Det var derfor jeg ville gjøre en god jobb med coveret, så han ikke kunne si noe på det, sa Breivik.

Han hevdet også at pengene han overførte til Kallon etter turen, var delvis oppgjør for den og forhåndsbetaling for neste tur. Han beskrev at han var i en slags transe etter å ha møtt meningsfellene i Liberia og London.

– Planen var derfor å dra på en ny tur til Liberia, men så ombestemte jeg meg fordi jeg regnet det som for farlig. Så det at en norsk avis verifiserte hans historie, beviser jo det at jeg ikke ble utsatt for en Nigeria-svindel, som var aktoratets teori. Og det beviser egentlig det jeg har sagt hele tiden, framholdt han i retten. (©NTB)