ny8-streik-vekter-møte-F - Ingen vekterløsning – flere flyplasser rammes

Det ble ingen løsning på vekterstreiken søndag kveld, noe som betyr at ytterligere 1.200 vektere tas ut i streik mandag. Ved flere flyplasser blir sikkerhetskontrollene fullstendig stengt.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Norsk Arbeidsmandsforbund (NAF) og NHO Service møttes hos riksmekler Kari Gjesteby klokka 8 søndag kveld. Etter rundt tre og en halv time dro partene hver til sitt, men var enige om å møtes igjen mandag for å se å det er grunnlag for mekling. Da er også partenes forhandlingsutvalg innkalt.

– Vi har sondert litt og snakket sammen, sier NAFs forhandlingsleder, Erna Hagensen. På spørsmål om partene er kommet noe nærmere hverandre, svarer hun:

– Nei, egentlig ikke. Vi er blitt enige om at vi skal møtes mandag til sonderinger med delegasjonene våre. Så får vi se.

– Vi står like langt fra hverandre. Men vi prøver å være konstruktive, og derfor har vi bedt om at delegasjonene kommer hit, så de er med på sonderingene. Så får vi se om det er grunnlag for å be om frivillig mekling, sier Furulund.

Medlemmene i forhandlingsutvalgene kommer fra hele landet, mange med fly. Tidspunktet for når utvalgene møtes, var søndag ikke klart, men det er snakk om mandag morgen eller formiddag, bekrefter både NHO Service og NAF.

På grunn av opptrappingen vil sikkerhetskontrollene ved flyplassene i Kristiansund, Alta og Sandnessjøen bli stengt mandag. Dermed blir det ingen utgående flytrafikk fra disse flyplassene.

– Opptrappingen av streiken fortsetter som planlagt inntil vi har funnet en løsning, understreket riksmekler Gjesteby søndag kveld.

Hun ville ikke si så mye om stemningen i samtalene, men forteller at det er vilje til å finne en løsning.

– Men om vi greier det, tør jeg ikke å love, sa Gjesteby.

– Jeg vil rette en stor honnør til passasjerer som har ofret seg og som bidrar til at det går så bra som det gjør ute på flyplassene. Dette er en vanskelig situasjon for de reisende og oss som flyr, sier informasjonssjef Knut Morten Johansen i SAS til NTB. (©NTB)