sv-rekordkulde-F - Kaldeste junihelg på 84 år i Stockholm

Ikke siden 1928 har en junihelg vært så kald i Stockholm. Svenskene måtte lørdag hutre seg gjennom en makstemperatur på 6 grader.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Kulderekorden ble satt lørdag, men det kalde været – fulgt av kjølig vind og kraftig regnskur – kommer til å holde seg noen dager til.

– Været vil stabilisere seg noe torsdag og fredag, med færre regnskurer og litt mer sol, og langsomt vil temperaturene stige, er beskjeden fra det svenske meteorologiske instituttet SMHI.

I «høstværet» innledet USAs utenriksminister Hillary Clinton et to dager langt besøk i Sverige, hvor hun søndag hadde samtaler med sin svenske kollega Carl Bildt under en båttur mellom øyene.

«Været fortsetter å være elendig, men vi blir nødt til å veie opp for det med vårt varme forhold under Hillary Clintons besøk her», skrev Bildt på bloggen sin søndag.

Kulden har fått stadig flere svensker til å stikke sørover. Charteroperatøren Ving opplyste lørdag at antallet bestillinger økte med 31 prosent denne uka sammenlignet med uka før.

– Snart er det sommer, og folk tør ikke ta noen sjanser, de vil være sikre på at de får noe sol i løpet av ferien, sier informasjonssjef Magdalena Öhrn i Ving i Sverige til TT. (©NTB)