HAVNET I SJØEN: Mens toåringen satt inni bilen trillet den utenfor kaikanten og havnet i sjøen.  (Foto: Svein Inge Solheim/TV 2)
HAVNET I SJØEN: Mens toåringen satt inni bilen trillet den utenfor kaikanten og havnet i sjøen. (Foto: Svein Inge Solheim/TV 2)

Kritisk for gutt (2) etter over tre kvarter under vann

Både bestefaren (69) og gutten (2) som gikk utfor kaien i Lindås holdes kunstig i koma.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Den snart tre år gamle gutten ble reddet opp av vannet etter at bilen han satt i trillet utfor kaikanten og havnet i vannet i Lindås i Hordaland, lørdag. Søndag formiddag opplyser Haukeland universitetssykehus at tilstanden til gutten fortsatt er kritisk.

Guttens bestefar (69) forsøkte å redde toåringen. Han befant seg inne på et verksted på kaien da motoren startet og bilen rygget på sjøen.

Trolig har toåringen sneket seg inn i bilen alene mens bestefaren var innendørs. Også hans seks år gamle søster befant seg på kaien samtidig, men hun satt ikke i bilen da ulykken skjedde.

69-åringen reagerte raskt og hoppet på sjøen etter bilen. Også han pådro seg skader.

– Han gjorde alt man kan forvente, og mer til. Når du holder på til du er nesten bevisstløs, er det ikke mer man kan forlange, sier ekteparet Reidun og Per-Bjørnar Bjørsvik til Bergens Tidende.

Han var flere ganger i sjøen, før han fant en båt han brukte til å komme seg lenger ut. Der dykket han flere ganger, og var svært lenge under vann, sier de to øyenvitnene til avisen.

– Bestefaren rodde utover mot bilen. Da han kom frem, hoppet han uti det iskalde vannet. Det så ut som om han prøvde å få opp dørene. Men det gikk bare noen sekunder før bilen sank, sier Per-Bjørnar Fagernes.

Tilstanden til bestefaren var i går kveld kritisk, men det opplyses nå fra sykehusets side at den justert til alvorlig. Han har altså hatt en viss fremgang.

Det var privatpersoner i fritidsbåter som reddet bestefaren opp fra sjøen. Det er uklart hvordan bilen havnet i vannet, som er rundt sju meter dypt ved kaien.