syria-drepte-soldater - Aktivister: – 57 soldater drept i Syria lørdag

Av de 89 menneskene som ble drept i voldshandlinger i Syria lørdag, var 57 soldater, ifølge aktivister.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Dersom tallet stemmer, er det det høyeste militære tapet på en dag siden opprøret mot president Bashar al-Assads regime startet i mars 2011, ifølge aktivistgruppen Syrisk observatorium for menneskerettigheter.

Blant de drepte var også 29 sivile og tre desertører som ble drept av granater, skudd eller i andre sammenstøt i ulike deler av landet, ifølge aktivistene med base i Storbritannia.

– Dette er knyttet til den kraftige økningen i sammenstøt over hele landet. Soldater er sårbare for store tap fordi de ikke er trent for gatekamper og derfor mer utsatt for angrep, sier Rami Abdel-Rahman i organisasjonen.

– Dette forsterkes av at hæren kjemper mot lokalbefolkningen i byer og landsbyer – enten den består av desertører eller syrere som har tatt til våpen – som kjenner området og har støtte i folket, sier han.

Anslagsvis har mer enn 13.400 mennesker mistet livet i Syria siden de første demonstrasjonene mot regimet startet for femten år siden, ifølge aktivister. Blant dem er nærmere 2.300 som ble drept etter at den såkalte våpenhvilen trådte i kraft 12. april. (©NTB)