Alexander Søderlund (Foto: Aas, Erlend/NTB scanpix)
Alexander Søderlund (Foto: Aas, Erlend/NTB scanpix)

Assisthelten Søderlund: – Det har vært en fantastisk reise

Alexander Søderlund bidro til at Norge sikret seg uavgjort mot Kroatia.

Ullevaal Stadion (TV 2 Sporten): Alexander Søderlund ble hentet inn i troppen til Kroatia-kampen fredag kveld etter at Moa pådro seg en skade tidligere på dagen.

LES OGSÅ: – Søderlund er en kombinasjon av Braaten og Moa

Haugesund-spissen fikk spille de seks siste minuttene – og bidro til at Norge klarte uavgjort 1-1.

– Det er selvfølgelig kjempekjekt å få spille på landslaget. At jeg kom inn og bidro med assist til utligningsmålet er selvfølgelig også kjempekjekt, gliser 24-åringen til TV 2 Sporten et drøyt døgn etter at han ble hentet inn i landslagstroppen.

Men det meste har gått oppover den siste tiden. Det har vært en fantastisk fin reise til nå

Diplomatiske beskrivelser
TV 2 Sportens fotballekspert Henning Berg beskrev Søderlund som en «kombinasjon av Moa og Daniel Braaten» i spillestil.

Søderlund selv beskriver seg på et noe mer beskjedent vis.

– Nei, jeg har vel grei duellstyrke, okey fart, greie avslutninger og har litt å bidra med i det offensive spillet, sier Søderlund – som skryter av miljøet i landslagstroppen.

– Det var litt spesielt å komme inn i siste liten på den måten, men det er en jækla fine gjeng på landslaget og enkelt å komme inn og finne sin plass, sier han.

Vil bite seg fast i troppen
Søderlund scoret 11 mål i Tippeligaen forrige sesong og har hittil denne sesongen notert seg for åtte fulltreffere på 12 kamper i Norges øverste divisjon.

Han legger ikke skjul på at han håper på å være en del av landslagstroppen også når alvoret starter i VM-kvalifiseringen til høsten.

– Ja, selvfølgelig vil jeg være med. Jeg må bare prestere for FKH og da håper jeg på å få nye muligheter på landslaget, konstaterer han.

LES OGSÅ: Henriksen og Huseklepp: – Ja, vi burde scoret

Alexander Søderlund og Nikola Djurdjic (Foto: Kent Skibstad/NTB scanpix)
Alexander Søderlund og Nikola Djurdjic (Foto: Kent Skibstad/NTB scanpix)

– Hadde aldri trodd dette for to år siden
Søderlund måtte prøvespille for FKH for å få kontrakt før 2011-sesongen. Angriperen innrømmer at han aldri skulle være inne i landslagsvarmen to år senere.

– Nei, jeg hadde aldri trodd at jeg skulle spille på landslaget for to år siden. Men det meste har gått oppover den siste tiden. Det har vært en fantastisk fin reise til nå, sier Søderlund.

Han gleder seg samtidig over at han ikke er den eneste med haugesundsdialekt i landslagstroppen.

– Jeg kjenner jo Christian Grindheim litt fra før, og så har vi jo Håvard Nordtveit fra våre trakter. Så vi er en fin gjeng fra Haugesunds-området her nå, smiler Søderlund lurt.