Stjernesyklistene Ivan Basso og Alberto Contador. (Foto: Luca Bruno/Ap)
Stjernesyklistene Ivan Basso og Alberto Contador. (Foto: Luca Bruno/Ap)

Sykkelstorlag vurderer gigantfusjon

Stjernene Ivan Basso og Albetto Contador kan ende opp på samme lag neste sesong.

Storlagene Saxo Bank og Liquigas smatter på muligheten for å fusjonere og danne et gigantlag i sykling fra neste sesong.

Det skriver den italienske sportsavisen Gazzetta dello Sport lørdag. Dermed kan det gå mot en enda større sammenslåing enn fjorårets mellom lagene Leopard og Radioshack.

Begge lag i trøbbel
Det Bjarne Riis-eide Saxo Bank har klassikerstjerner som Nick Nuyens og Karsten Kroon i laget – i tillegg til at de vil beholde den dopingutestengte Grand Tour-stjernen Alberto Contador når han er tilbake i august.

Italienske Liquigas står uten hovedsponsor neste sesong. Samtidig er danske Saxo Bank ribbet for resultater så langt i sesongen og sliter med å få ny verdenstourlisens.

Contador er utestengt til og med 5. august og sanker dermed ikke ett eneste poeng for Saxo Bank inntil det. Skulle fusjonen bli en realitet, vil Bjarne Riis og tidligere dopingdømte Ivan Basso gjenoppta samarbeidet.

Gamle kjente
Basso var fram til 2006 den største stjernen i Riis-laget. I så fall lukter det mer Grand Tour-suksess med duoen Contador/Basso. De to stjernene skal ha god kjemi sammen.

Saxo Bank het tidligere Memory Card-Jack & Jones og senere CSC. Norske Kurt Asle Arvesen gjorde i en årrekke stor karriere hos danskene.

Liquigas-lagets største stjerner er Ivan Basso, Vincenzo Nibali og Peter Sagan. (©NTB)