Federer på stø kurs mot stjernetreff

Tidligere verdensener Roger Federer holder stø kurs mot det forventede semifinalemøtet mot toppseedede Novak Djokovic i Roland-Garros-turneringen i tennis.

Roger Federer (Foto: THOMAS COEX/Afp)

Sveitseren fikk problemer mot franskmannen Nicolas Mahut, men ristet av seg en svak periode og vant likevel greit med 6-3, 4-6, 6-2, 7-5 i tredje runde fredag.

I neste runde venter lykkejegeren David Goffin. Belgieren er foreløpig den store overraskelsen i turneringen. Først røk Goffin ut i kvalifiseringen til Grand Slam-turneringen, men kom likevel med som reserve på grunn av et forfall.

Blir det som forventet Federer-triumf i fjerde runde, venter enten argentinske Juan Martin del Potro eller tsjekkiske Tomas Berdych i kvartfinalen.

Skulle det også bli semifinaleplass, styres kursen mot Novak Djokovic. Serberen slo ut franskmannen Nicolas Devilder lekende lett med 6-1, 6-2, 6-2. Djokovic møter italienske Andreas Seppi til spill om kvartfinaleplass.

Den største overraskelsen på grusen i Paris fredag, kom da 3.-seedede Agnieszka Radwanska fra Polen tapte for den tidligere Roland-Garros-vinneren Svetlana Kuznetsova.

2009-mesteren er seedet som nummer 26 til turneringen og viste glimt av gammel storhet da hun banket Radwanska 6-1, 6-2. (©NTB)