Marcus Pedersen. (Foto: Skibstad, Kent/NTB scanpix)
Marcus Pedersen. (Foto: Skibstad, Kent/NTB scanpix)

Marcus Pedersen ble helten i U21-seier

Norge er nå på andreplass i sin kvalikpulje til EM. Se Marcus Pedersens matchvinnerscoring her.

Norge-Aserbajdsjan 1-0 (1-0)

Kveldens seier på Marienlyst gjør at Norge er på andreplass i kvalikpuljen sin til EM. England har én kamp mer spilt og er fem poeng foran.

Aserbajdsjan var ingen trussel mot de norske ungguttene, som trillet ball i hatt med gjestene stort sett hele kampen. Norge skapte en drøss med sjanser, men det ble ikke så mange mål.

Men VIFs leiesoldat Marcus Pedersen fant nettmaskene med pannebrasken etter 29 minutter. I forkant hadde Vegar Eggen Hedenstad forsert fint inn i Asebajdsjans straffefelt, etter innspill fra Joshua King, og på lekkert vis servert ballen til Pedersen.

Se scoringen øverst i artikkelen

Norge gikk ut i en noe uvant 4-4-2-formasjon med Joshua King og Marcus Pedersen i tospann på topp. Harmeet Singh og Magnus Wolff Eikrem styrte midtbanen for Norge.

Like før slutt fikk Norge en eventyrlig mulighet til å øke ledelsen, da keeper plukket et tilbakespill på femmeteren. Men skuddet fra Jo Inge Berget gikk i foten til en aserbajdsjaner og returen i stolpen.

Kommende Heerenveen-manager Marco van Basten var på plass på tribunen i Drammen. Kanskje finsiktet han Harmeet singh eller Vegar Eggen Hedenstad, som begge har vært linket til Nederland.

Norge møter Island om to uker. Alle gruppevinnerne går videre til EM-sluttspillet, mens fire av de beste toerne går videre.