ny3-vekter-mekling-F - 1.800 vektere ut i streik fredag kveld

Norsk Arbeidsmandsforbund tar ut nesten 1.800 vektere i streik fredag kveld, mens Parat har godtatt en skisse til løsning. Streiken rammer en rekke flyplasser og blant annet Oslo tinghus.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Mange flyplasser blir rammet, det samme blir Oslo tinghus der terrorrettssaken pågår. Vekterstreiken vil ikke stoppe denne eller andre saker som går i tinghuset, men sikkerhetssjekkene vil ta lengre tid, får NTB opplyst ved tinghuset.

Fredag ettermiddag var det klart at Norsk Arbeidsmandsforbund ikke kom til enighet med motparten i vekteroverenskomsten.

Organisasjonen Parat derimot har akseptert Riksmeklerens skisse til løsning, som kom 14 timer på overtid. Det var fryktet at Parat skulle ta ut 239 medlemmer på Gardermoen dersom også de kom ut i streik.

Norsk Arbeidsmandsforbund tar dermed ut 1.797 vektere i streik, 149 av dem på Oslo Lufthavn Gardermoen. .

Det er ventet at vekterstreiken vil skape problemer på en rekke norske flyplasser, der vekterne tas ut av sikkerhetskontrollene. Det vil føre til lange køer og kanselleringer.

Også vektere i Oslo tinghus, der terrorrettssaken pågår, og vektere som driver med pengetransport, tas ut i streik.

Informasjonssjef ved Oslo lufthavn, Jo Kobro, har tidligere uttalt at reisende må følge nøye med på nyhetene og orientere seg om forholdene på flyplassen de skal reise fra.

– Det kan nok bli ventetid, og det er lurt å været tidlig ute, sier han til NTB.

(©NTB)