Trener Cesare Prandell snakker til de italienske landslagsspillerne. (Foto: ANDREAS SOLARO/Afp)
Trener Cesare Prandell snakker til de italienske landslagsspillerne. (Foto: ANDREAS SOLARO/Afp)

Italia kan hoppe av fotball-EM - Drillo: – Helt for jævlig

Italia er rystet etter opprullingen av en mulig ny kampfikseskandale. Landslagssjef Cesare Prandelli åpner for at Italia hopper av fotball-EM.

– Dersom noen ber oss om ikke å ta med landslaget til EM til fotballens beste, så er ikke det noe problem, sier Prandelli til Rai Sport.

Og sender med det sjokkbølger gjennom den fotballgale nasjonen - kun dager før EM-start.

Domenico Criscito er allerede droppet av EM-troppen. Backen er en av flere spillere som kobles til skandalen. Stopperen Leonardo Bonucci er også under etterforskning, mens tidligere Lazio-kaptein Stefano Mauri er arrestert.

Det er den pågående «calcioscomesse»-utredningen som ligger til grunn for politiets opprulling i Italia den siste uken. Keeper Gianluigi Buffon skal også være mistenkt for å ha tippet på Serie A-kamper en for å ha skrevet ut en rekke sjekker, alle til én mottaker.

Les: Slipper Buffon inn mål med vilje her?

Sjokkert Drillo
Norges landslagssjef Egil Drillo Olsen er sjokkert over at nok en kampfiksingskandale er under opprulling i Italia.

– Det med kampfiksing høres for jævlig ut, altså. Men det er tydeligvis ikke bare Italia som har de problemene når det er så mye penger i omløp i fotballen. Jeg synes det er skummelt og skremmende, sier Drillo om kampfiksingskandalen som er i ferd med å ryste en hel fotball-verden.

– Hva tenker du om at Italia vurderer å droppe EM?

– Det har jeg ikke tenkt å bry meg så mye om akkurat nå. Men jeg skal til og med kommentere den første kampen til Italia, mot Spania 10. juni. Så jeg håper jo at de blir med.

– Har du selv vært borti antydninger til kampfiksing i løpet av din karriere?

– Nå er jeg så gammel at antageligvis så er dette med gambling noe som har rammet fotballen i nyere tid. Det var ikke så utbredt før i tiden. Men jeg har ikke vært i nærheten av noe av det som nå rulles opp i Italia, svarer en tydelig rystet Drillo.

Les også: Slipper Buffon inn mål med vilje her?

En rekke spillere involvert
Juventus-trener Antonio Conte må også svare for anklager, mens en rekke klubber og spillere i Italia er bøtelagt og straffet.

– Jeg er imot korstog og vil helst snakke om fotball, men det som skjer nå tvinger meg til det motsatte, sier Prandelli.

Les også: Criscito ute av EM-troppen etter politirazzia

Prandelli sa også at samtlige spillere som eventuelt er involvert i kampfiksing ikke får delta i EM.

Italias statsminister Mario Monti sa tidligere i uken at han ønsket at italiensk seriefotball ble stanset i flere år etter gjentatte saker med kampfiksing.