Usain Bolt vant 100 m i Diamond League i Roma. (Foto: ANDREAS SOLARO/Afp)
Usain Bolt vant 100 m i Diamond League i Roma. (Foto: ANDREAS SOLARO/Afp)

Bolt smadret rivalene på 100 meter

Verdens raskeste mann slo nådeløst tilbake. Usain Bolt (25) smadret rivalene og satte årsbeste i verden med 9,76 sekunder i Diamond League torsdag.

Jamaicaneren stormet gjennom distansen med 41 steg og utklasset landsmannen Asafa Powell (9,91 sekunder) og franskmannen Christophe Lemaitre (10,04).

Kun tre mennesker har løpt raskere enn vinnertiden gjennom tidene: Bolt selv (9,58), Tyson Gay (9,69) og Powell (9,72).

Den regjerende OL- og verdensmesteren hadde flere spørsmålstegn hengende over seg etter 10,04 sekunder i Ostrava sist fredag. Første 100-meterløpet for sesongen gjorde han unna hjemme i Kingston på 9,82.

– Mange stilte spørsmål etter Ostrava, men jeg har aldri tvilt på meg selv. Jeg bestemte meg for å hvile mer og spise bedre. De siste dagene har jeg følt meg langt sterkere. Nå er jeg veldig glad, sa Bolt, som har slitt med døgnrytmen etter ankomst Europa.

Under løpet i Roma torsdag ble det målt 0,1 sekundmeter motvind. Dermed var det ikke helt optimale forhold.

Les også: Ingvill Måkestad Bovim nær OL-kravet i Roma

Kommende torsdag er det Bislett Games. Der møtes Bolt og Powell til ny superduell.

– Folk forventer at jeg alltid skal løpe på mitt beste, og jeg forventer det også av meg selv. Dermed føles det ikke som press. Jeg gikk på banen uten å ha noe å bevise annet enn for meg selv. Jeg ville vise for meg selv at jeg fortsatt har «det».

Stevnet i Roma ble spektakulært. Foran 45.000 tilskuere stormet kenyaneren Paul Kipsiele Koech inn til 7.54,31 minutter og misset verdensrekorden med fattige 0,68 sekund unna den sju og et halvt år gamle verdensrekorden til Saif Saaeed Shaheen. (©NTB)