Vincenzo Nibali (Foto: DIRK WAEM/Afp)
Vincenzo Nibali (Foto: DIRK WAEM/Afp)

– Vincenzo Nibali velger Astana

Stjernesyklisten skal være tilbudt en årslønn på 21 millioner kroner.

27 år gamle Vincenzo Nibali, kjent som «Haien fra stredet», er ferdig i storlaget Liquigas etter denne sesongen.

Flere andre lag har lagt langflate etter rytteren, som har sin styrke i treukersritt og harde klassikere.

Nå meldes det at det er Alexander Vinokourov og Astana som har fått signaturen til sicilianeren, som vant Spania rundt i 2010 og ble nummer to i Giro d'Italia i fjor, melder La Gazzetta dello Sport, ifølge Velonation.com.

Liquigas ville betale Nibali en årslønn på 13,5 millioner kroner, men det tilbudet ble forkastet. BMC kom på banen med en årslønn på 19 millioner, men Astanas tilbud på 21 millioner kroner i året skal ha vært avgjørende.

Avtalen skal ha blitt forhandlet frem på siste dag av årets Giro mellom Alexander Vinokourov og Mangeldiev Darkan fra Astana og supersykkelagent Alex Carera og Nibali.

På grunn av reglene til Det internasjonale sykkelforbundet kan ikke overgangsavtaler offentliggjøres før til høsten.

Nibali, som nå skal finpusse Tour de France-formen i Critérium du Dauphiné, får med seg sine trofaste hjelperyttere Alessandro Vanotti og Valerio Agnoli, samt trener Paolo Slongo.

Astana har allerede etapperytter Roman Kreuziger i troppen. Han sviktet stort i Giro d'Italia, men det er mulig at laget vil forlenge med Kreuziger likevel.

Dårlig stemning
Tegn på at forholdet mellom Liquigas og Nibali er i ferd med å surne er begynt å bli offentlige. Laget vil at Nibali skal sykle ritt i USA i forkant av VM, mens han selv vil delta i Spania rundt. Det siste støttes også av Italias landslagssjef paolo Bettini.

Nibali har sagt at Liquigas ikke tar hensyn til rytternes ønsker, mens laget har kontret med at rytteren vil få god trening i USA og at det er et viktig marked for sponsoren Cannondale.