Fysioterapi gjorde susen for Andy Murray som slo Jarko Nieminen. (Foto: PATRICK KOVARIK/Afp)
Fysioterapi gjorde susen for Andy Murray som slo Jarko Nieminen. (Foto: PATRICK KOVARIK/Afp)

Murray trosset ryggskade og vant

Briten Andy Murray trosset ryggskade og snudde kampen mot finske Jarkko Nieminen i French Open i dag.

Skotske Andy Murray har hatt et enormt press på seg fra tennisfrelste briter om å ta steget opp helt i den ypperste verdenseliten og vinne en Grand Slam-turnering. Fjerdeseedede Murray pleier nemlig å storspille frem til semifinalen for så å bli slått ut av enten Nadal, Federer eller Djokovic, men i år begynte problemene for Murray mye tidligere.

I sin andrerundekamp mot Jarkko Nieminen slo Murray nemlig opp strekkskaden i ryggen han pådro seg i grusturneringen i Monte Carlo. Det førte til at han ikke klarte å bevege seg fritt på banen, og det gikk hardt utover britens spill. Murray har en tung og god serve, som han får mange poeng på. I dag falt førsteserveprosenten dramatisk, og farten gikk fra godt over 200 til rundt 140 kilometer i timen. Det gjorde at briten slet med å få billige poeng på serven, og tapte game etter game.

Snuoperasjon
48.seedede Nieminen hadde aldri tatt ett sett mot Murray før dagens kamp, men fikk en enkel jobb med å gjøre det i dag. Litt over en halvtime tok det før finnen sikret settseier med 6-1. Da det andre settet startet på nøyaktig samme vis, med en bevegelseshemmet Murray mot en opplagt Nieminen var det egentlig bare et spørsmål om tid før avansementet var sikret for finnen. Men hvis det er en ting som karakteriserer briten mer enn noe annet, er det en fandenivoldsk innsats og at han aldri gir opp.

Det gjorde han ikke denne gangen heller, og etter at han fikk litt behandling fra fysioterapeuten begynte han gradvis å komme seg. Game for game ble han litt kjappere i vendingene, litt bedre i forsvar og klarte å sparke fra mer og mer i serven. Den nivåøkningen klarte ikke Nieminen å svare på, og Murray sikret det andre settet med 6-4. Selv med en skadet Murray klarte aldri Nieminen å komme tilbake i kampen, da briten alltid var et steg foran.

Finske Jarkko Nieminen måtte tilslutt gi tapt etter å ha vunnet det første settet overlegent. (Foto: PATRICK KOVARIK/Afp)
Finske Jarkko Nieminen måtte tilslutt gi tapt etter å ha vunnet det første settet overlegent. (Foto: PATRICK KOVARIK/Afp)

Nadal imponerte
Det gjorde at han vant det tredje settet overlegent 6-1, og fullførte den heroiske snuoperasjonen med 6-2 i det fjerde og avgjørende settet. Hvis Murray ikke bestemmer seg for å gi seg for å forberede seg til Wimbledon og olympiske leker på hjemmebane, skal han møte overraskelsemannen Santiago Giraldo fra Colombia i tredje runde.

Rafael Nadal tok seg veldig greit videre til tredje runde, da Denis Iztomin fra Usbekistan viste seg å være lett match. På én time og femti minutter surfet han gjennom tre strake sett, og med sifrene 6-2, 6-2, 6-0 beviste kongen av grus at han har skumle hensikter også i år. Med seier i årets turnering blir han nemlig historisk, som den spilleren med flest seiere på den røde grusen noensinne i den åpne æraen i tennis.

Wozniacki videre
Også hjemmehåpet Jo-Wilfried Tsonga tok seg videre, selv om han måtte gi fra seg ett sett til Cedrik-Marcel Stebe fra Tyskland. Med seier 6-2, 4-6, 6-2, 6-1 møter han Victor Troicki i neste runde. Der er også spanske David Ferrer som vant i tre strake sett mot franske Benoit Paire.

Danskenes tennisyndling Caroline Wozniacki har slitt tungt i årets sesong, og rast fra førsteplassen til niendeplass på verdensrankingen inn i årets French Open. Men mot australske Jarmila Gajdosova fikk Wozniacki seg en opptur da hun vant komfortabelt med 6-1, 6-4. I neste runde venter enten estiske Kaja Kanepi eller rumenske Irina-Camelia Begu.

Ingen overraskelser
Videre er også en av turneringsfavorittene, Petra Kvitova. Det tsjekkiske håpet møtte lillesøsteren til verdenstreer Agniezka Radwanska, Ursula i sin kamp. Det var hun nok også glad for, da Ursula ikke er like vanskelig å slå. Med 6-1, 6-3 brukte Kvitova nemlig bare litt over timen på å slå seg videre til tredje runde, der hun møter Nina Bratchikova fra Russland.

Fjorårsvinner, Li Na, fra Kina er også videre i turneringen. Hun slo franske Stephanie Foretz Gacon 6-0, 6-2 og møter vinneren av det amerikanske oppgjøret mellom Christina McHale og Lauren Davis.