Cecilia Brækhus var overlegen i møtet med Ku'ulei Kupihea fra Hawaii lørdag. (Foto: Heikki Saukkomaa/SCANPIX)
Cecilia Brækhus var overlegen i møtet med Ku'ulei Kupihea fra Hawaii lørdag. (Foto: Heikki Saukkomaa/SCANPIX)

Balogun mener hun vil slå Brækhus på viljen

Tyske Jessica Balogun tror på seier over Cecilia Brækhus i Herning lørdag.

– Jeg er yngre, friskere og har større vilje. Det vil gi meg seieren, sier hun til NTB.

Cecilia Brækhus setter alle de tre VM-titlene hun har på spill mot den tyske jenta, som hun har sparret svært mange runder mot tidligere. Balogus var i en periode fast sparringpartner for Brækhus, men det siste drøye året har de to ikke vært i samme treningslokale.

– Det kommer helt sikkert til å bli en tøff kamp. Jeg vet at Cecilia er sterk. Vi har sparret så mye sammen at jeg er fullt klar over det. Derfor må ingen tvile på at Brækhus er en veldig god bokser, sier Balogun to dager før de to barker sammen i Kongræssenteret i Herning.

Ekstremt motivert
– Det som taler for meg i denne kampen, er at jeg er yngre og mer bestemt. Jeg er også overbevist om at jeg har større vilje enn Brækhus, mener Balogun, som ikke legger skjul på at hun er ekstremt motivert for kampen.

Han legger til at verken Sauerland-stallen eller Brækhus tar lett på kampen mot Balogun, for alle vet at hun har et stort potensial. Hun kan krasje Brækhus' drømmer, men de aller fleste tror på norsk seier også lørdag kveld.

– De to har sparret sammen og kjenner hverandre ekstra godt. De vet derfor hva de kan vente, mener Sauerland.

Brækhus holder VM-titlene i World Boxing Association (WBA), World Boxing Council (WBC) og World Boxing Organization (WBO). Hun skal ut i sin 20. kamp som profesjonell mot Balogun. De 19 kampene hun har bokset til nå, er vunnet.

Balogun har gått hardt ut mot Brækhus i tysk presse. Dersom hun taper, og de fleste ekspertene tror at hun kommer til å gå på sitt andre tap, så blir fallet stort.

Første kamp siden desember
Brækhus på sin side har ikke vært i ringen siden i begynnelsen av desember i fjor. Hun har i vår vært gjennom en mandeloperasjon, men er nå 100 prosent frisk og gleder seg til kampen lørdag.

Hun skulle ha møtt franske Anne-Sophie Mathis tidligere i år, men den kampen måtte utsettes da Brækhus ble syk og måtte på sykehus.

Alt tyder på at Mathis og Brækhus kommer til å møtes til høsten, dersom Brækhus forsvarer mesterbeltene sine og slår Jessica Balogun i Herning lørdag. (©NTB)