Brendan Rodgers er mannen som skal lede Liverpool tilbake til toppen av engelsk fotball. (Foto: GLYN KIRK/Afp)
Brendan Rodgers er mannen som skal lede Liverpool tilbake til toppen av engelsk fotball. (Foto: GLYN KIRK/Afp)

Alsaker om Rodgers-ansettelsen: – Viser at Liverpool vil satse langsiktig

TV 2s kommentator mener Brendan Rodgers passer Liverpool godt.

Liverpools amerikanske eiere har blinket ut Brendan Rodgers som mannen som skal lede den tradisjonsrike klubben tilbake i toppen av engelsk fotball.

– Representerer «Pass and move»
TV 2s fotballkommentator Øyvind Alsaker tror det kan være et smart valg.

– Rodgers representerer «Pass and move»-filosofien som Liverpool er bygget på. Klubben får en ung og dyktig manager med en veldig tydelig fotballfilosofi. Det kan være bra på dette stadiet, sier Alsaker til tv2.no og legger til:

– I tillegg kommer han fra Nord-Irland, og det har vært en sterk link fra Irland til Liverpool helt siden hungersnøden på midten av 1800-tallet.

Les også: Rodgers bekreftet som ny Liverpool-manager

Ung og uerfaren
Kritiske røster mener at Rodgers er for ung og uerfaren til å snu et Liverpool-lag i motgang.

– Noen vil alltid være kritiske, uansett hvem de henter. Hadde Liverpool hentet Fabio Capello, ville noen ment at han er for gammel. Hadde de fått Josep Guardiola, ville noen lurt på hvordan han ville gjort det utenfor Barcelona, sier Alsaker.

– Liverpools dårlige sesong gjør at Rodgers uansett vil gjøre det bedre i sitt første år. Da får han mer tid på seg, og tiden er nøkkelen her. Ved å signere Rodgers signaliserer Liverpools eiere at de nå satser langsiktig med en tydelig filosofi og en tydelig spillestil.

Les også: Solbakken har studert Wolves: – Det er rom for store forbedringer

Trenger kantspillere
Gylfi Sigurdsson, som i år var på lån til Swansea fra Hoffenheim, har vært nevnt som en mann som kan være aktuell som Rodgers' første signering på Anfield.

TV 2s fotballkommentator er spent på om manageren vil ta med seg noen fra gamleklubben.

– Scott Sinclair og Nathan Dyer er spillertyper som er mangelvare i Liverpool. Klubben mangler først og fremst kreative kanter. Men det gjenstår å se om Rodgers henter disse eller om han finner enda bedre spillere som kan skape ting fra kanten. Joe Allen og Leon Britton er også gode spillere, men det er først og fremst kantspillerne Liverpool mangler for å spille 4-3-3, slik Swansea gjorde under Rodgers, sier Alsaker.