Virginie Razzano (Foto: BENOIT TESSIER/Reuters)
Virginie Razzano (Foto: BENOIT TESSIER/Reuters)

Nå kan du smile igjen, Razzano

Sjokkerte en hel tennisverden ett år etter at forloveden døde av kreft.

For to dager siden ble Serena Williams overraskende slått ut av French Open av franske Virginie Razzano. 29-åringen fra Dijon vant 4-6, 7-6 (7-5), 6-3 og påførte Williams hennes verste Grand Slam-nederlag noensinne.

Razzano var ranket som nummer 111 i verden før 1. rundekampen. Serena Williams var ranket som nummer fem. Seieren går inn i historiebøkene som et av de største sjokkene i French Open-historien - helt på høyde med Michael Changs seier mot Ivan Lendl i 1989 og Robin Söderlings seier mot Rafael Nadal i 2009.

Spilte for forloveden
Etter sjokkseieren sto Razzano igjen med tårer i øynene. Gledestårer. For det siste året har vært alt annet enn lett for den franske jenta.

Åtte dager før fjorårets French Open døde hennes trener og forlovede av kreft. Stephane Vidal ble bare 32 år gammel. Razzano valgte likevel å spille turneringen. «Jeg gjorde det for Stephane. Han hadde ønsket at jeg skulle spille», sa Razzano etter tapet for Jarmila Gajdosova i 1. runde.

Det var et emosjonelt øyeblikk for Razzano. På tirsdagens åpnet hun et nytt emosjonelt kapittel i hennes French Open-historie.

LES: Serena Williams slått ut i første runde

Razzano innrømmer at hun har hatt det tungt.

– Jeg har sørget mye, sier Razzano.

– Det tok tid, men jeg føler at jeg er klar for å leve livet mitt igjen, både personlig og profesjonelt. Var det min skjebne at jeg vant? Jeg vet ikke, men jeg ønsket seieren utrolig sterkt, sier Razzano.

Hadde kramper
I andre sett lå Razzano under 1-5. Det så ut til å gå mot en enkel seier for Williams. Men den franske jenta ga aldri opp. Hun snudde 1-5 til 7-6 etter tie-break. I det tredje og siste settet kjempet Razzano innbitt for å holde Williams på avstand.

– Jeg hadde kramper mot slutten, men jeg visste at jeg kunne slå henne. Jeg sa til meg selv at jeg aldri skulle gi opp, sier Razzano.

I dagene før kampen slet Razzano med å sove.

– Jeg sov ikke skikkelig de siste tre dagene før kampen. Jeg så til og med Serena på YouTube. Jeg fortalte meg selv at jeg kunne gjøre det, sier Razzano.

I ettermiddag spiller Razzano mot nederlandske Arantxa Rus. Med seier i den kampen møter hun vinneren av kampen mellom Heather Watson og Julia Goerges i 3. runde.