Nasjonalsang10
Nasjonalsang10

Grindheim om nasjonalsang-debatten: – Ikke alle har like vakker sangstemme som meg

FC København-spilleren vil ikke kreve at medspillerne synger «Ja, vi elsker dette landet».

Tidligere denne uken ble Adem Ljajic sparket ut av Serbias landslagstropp fordi han nektet å synge Serbias nasjonalsang. Det var landslagssjef Sinisa Mihajlovic sojm tok avgjørelsen om å sparke Ljajic ut av troppen. Noe av det første Mihajlovic gjorde som landslagstrener var å få spillerne til å underskrive på regler for oppførsel. Ett av punktene var at samtlige skulle synge nasjonalsangen før kampene.

LES: Vraket fra landslaget etter sangnekt

NFFs generalsekretær Kjetil Siem vil ikke gå like langt som Mihajlovic, men Siem understreker at han langt på vei støtter Serbias landslagssjef.

– Det er signalet ut det handler om. Om det er noen som har et problem med å synge, så må en i hvert fall vise en stolthet av å representere Norge. Om det ikke betyr så mye for deg selv, så er det viktig å forstå at du skjønner og respekterer at det kan bety mye for andre. Vi må nok bruke litt mer tid på det enn jeg trodde var nødvendig, men dette kommer, sier Siem.

– Vi er ikke noe kor
Brede Hangeland mener det bør være opp til hver enkelt landslagsspiller om han vil synge.

– Jeg er rimelig sikker på at alle er glade og stolte over å spille for Norge, men vi er et fotballag, ikke et kor, svarer Hangeland.

TV 2 Play: Se intervju med Hangeland og Siem

Christian Grindheim er blant dem som gir full gass under nasjonalsangen.

– Jeg synger for full hals. Folk må nesten få lov til velge selv hvordan de fremfører nasjonalsangen. Det er ikke alle som har like vakker sangstemme som meg. Folk liker å nynne litt, flirer Grindheim.

Han kjenner et ekstra ansvar når han spiller med flagget på brystet.

– Det er alltid forpliktelser når du spiller med flagget på brystet. Du spiller ikke bare for deg selv, men for hele Norges befolkning.

LES OGSÅ: Disse stjernene får du se i EM-sluttspillet
LES OGSÅ: Her er draktene stjernene skal spille med under EM

Besøkte hjemmefrontmuseet
FC København-spilleren og de andre landslagsgutta benyttet gårsdagen til å besøke hjemmefrontmuseet. For drøyt to uker siden gikk Gunnar «Kjakan» Sønsteby bort. Krigshelten, som er Norges høyest dekorerte, ble 94 år gammel. Besøket på museet gjorde inntrykk på landslagsspillerne, til tross for begrenset kunnskap om okkupasjonshistorien.

– Jeg har sett Max Manus-filmen og så vet jeg litt om «Kjakan». Bortsett fra det har jeg lite peiling, sier Tarik Elyounoussi.

Erik Huseklepp forteller at besøket ga ham en ekstra glød.

– Jeg ble inspirert av dette, slår Sandsli-karen fast.