SEIER: Mark van Bommel og Ibrahim Afellay jubler etter det første målet mot Slovakia. (Foto: ROBIN VAN LONKHUIJSEN/Reuters)
SEIER: Mark van Bommel og Ibrahim Afellay jubler etter det første målet mot Slovakia. (Foto: ROBIN VAN LONKHUIJSEN/Reuters)

Framgang for Nederland, men flere skader

Nederland tok onsdag sin første seier i EM-oppkjøringen da Slovakia ble slått 2-0 på De Kuip i Rotterdam.

Laget viste glimt av EM-form og revansjerte seg for det pinlige 1-2-tapet mot Bulgaria lørdag, men fikk også nye skadeproblemer.

VM-toeren fikk hjelp fra gjestene ettersom Kornel Saláta sendte ballen i eget mål allerede i kampens 7. minutt. Et kvarter før slutt doblet innbytter Rafael van der Vaart ledelsen.

Skadeproblemene fortsetter for landslagssjef Bert van Marwijk. Onsdag gikk det galt med Wesley Sneijder og Wilfred Bouma. Sistnevnte spilte bare en omgang før han ble sendt til sykehus for å sjekke en hodeskade. Sneijder måtte ut i annen omgang med en skade i ankelen.

EM i Altomfotball: Kamper | Statistikk

– Vi får vite mer om Sneijders skade i morgen. Jeg håper det ikke er alvorlig, for han har spilt på høyt nivå, sa landslagssjefen.

Mot bulgarerne ble forsvareren Joris Mathijsen skadd i låret.

– Jeg tror Mathijsen har god sjanse til å bli klar til den første EM-kampen mot Danmark, sa Marwijk.

Marwijk gjorde flere endringer i laget etter den svake kampen mot Bulgaria. Onsdag startet Robin van Persie som midtspiss, med Arjen Robben til høyre og Ibrahim Afellay til venstre. Klaas-Jan Huntelaar og Rafael van der Vaart måtte starte på benken.

– Vi mangler fortsatt fart og flyt på flankene, men det var bedre i kveld enn i de to foregående kampene. Forberedelsene har ikke vært lette, og bare siden mandag har jeg hatt hele troppen på plass, sa Bert van Marwijk.

Laget slet også onsdag med å skape virkelig trykk. Afellay og innbytter van der Vaart var lyspunktene.

– Jeg er veldig glad for å ha Afellay tilbake. Alle vet hva jeg synes om ham. Han tok sjanser og skapte situasjoner, sa Marwijk om den skadeforfulgte Barcelona-spilleren. (©NTB)