Håvard Nielsen (Foto: Hommedal, Marit/NTB scanpix)
Håvard Nielsen (Foto: Hommedal, Marit/NTB scanpix)

VIF-Nielsen senket Tsjekkia

Håvard Nielsen ekspederte et innlegg fra Ole Kristian Selnæs i mål i G19-landskampen.

luttspilldrømmen var knust, men Norges G19-landslag i fotball avsluttet EM-kvalifiseringen med stil da vertslaget Tsjekkia ble slått 1-0 onsdag.

Tap mot Nederland og Frankrike gjorde at Norge var ute av kampen om gruppeseier, men Norge endte på tredjeplass i gruppen etter at Vålerenga-spiller Håvard Nielsen scoret kampens eneste mål mot tsjekkerne.

– Dette ble en god avslutning på samlingen. Vi er veldig fornøyd med å vinne i dag. Det har guttene fortjent. Det var veldig godt for dem å avslutte på denne måten, sa landslagstrener Trond Nordsteien til fotball.no.

Nielsen nikket et innlegg fra Ole Kristian Selnæs i mål da det var spilt 27 minutter. Tsjekkia greide aldri å utligne den ledelsen.

– Første omgang var veldig god fra vår side. Da var vi bedre enn Tsjekkia i alle spillets faser, og det etablerte angrepsspillet vårt satt godt. Vi kunne skapt enda flere sjanser med større klokskap på siste tredel av banen, sa Nordsteien.

Han så kampen endre seg noe etter pause.

– Annen omgang ble mer rotete, og da fikk vi ikke skikkelig rytme i spillet vårt. Da var det en jevn kamp med store sjanser begge veier, men alt i alt vant vi fortjent, mener treneren.

Suverene Frankrike
Han konstaterte at seieren var viktig med tanke på seeding videre og skrøt litt ekstra av matchvinneren.

– Håvard Nielsen har vært vår bestemann totalt sett, og han var blant de beste i dag også. Jeg synes også Gustav Valsvik og Magnar Ødegård var gode i dag, og det samme var keeper Kristian Bjerke. Han vartet opp med en matchvinnerredning i 2. omgang.

Frankrike tok for øvrig sluttspillplassen i Norges gruppe med knusende 6-0 i gruppefinalen mot Nederland. Geoffrey Kondogbia, Lucas Digne, Jean-Christophe Bahebeck, Alexy Bosetti, Paul Pogba og Thibaut Vion scoret hver sin gang, de fire siste etter at nederlendernes Ilan Boccara ble utvist med to gule kort. (©NTB)