terror-vitne-sæther1 - Kripos: Frp-medlemskap sterkt i Breiviks disfavør

Kripos mener Anders Behring Breiviks medlemskap i Fremskrittspartiet ville talt sterkt imot opptak i det angivelige terrornettverket Knights Templar.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Politiet konkluderer med at KT-nettverket ikke eksisterer slik Breivik beskriver det etter å ha ettergått opplysningene Breivik har gitt. Det er ikke samsvar mellom kosovokonfliktens betydning for opprettelsen av KT og Breiviks politiske engasjement i 2002, framholdt politioverbetjent Vidar Sæther i Kripos Kripos i tingretten onsdag.

Etterforskerne har imidlertid hatt svært lite objektiv informasjon å ettergå opplysningene med. I manifestet skriver Breivik at han kom i kontakt med grunnleggerne på internett et halvt år før etableringsmøte i London i 2002.

Vitnet påpeker at det er lett for folk i utlandet å finne ut av nordmenns partitilhørighet. Breiviks medlemskap i Fremskrittspartiet og FpU ville ha talt sterkt imot at han skulle bli tatt opp i organisasjonen, dersom den hadde eksistert, fordi partiet er sterke tilhengere av NATO.

I avhør 23. juli hevdet Breivik at den utløsende årsaken til at gruppen ble etablert var Norges og NATOs invasjon av «våre serbiske brødre».

– Om en serbiske krigshelt skulle ha tilgang på slik informasjon, hadde det ikke talt til Breiviks fordel, mener politioverbetjenten. (©NTB)