KrF avduket onsdag et portrett av tidligere statsminister Kjell Magne Bondevik, laget av kunsteren Vebjørn Sand. (Foto: Kjetil Løset/TV 2)
KrF avduket onsdag et portrett av tidligere statsminister Kjell Magne Bondevik, laget av kunsteren Vebjørn Sand. (Foto: Kjetil Løset/TV 2)

Bondevik: – KrF hører hjemme i sentrum

Den tidligere statsministeren har nå havnet på veggen i Stortinget.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Når dette henger på veggen om 100, kanskje 150 år så er det sånn Kjell Magne så ut, for de andre bildene som er tatt de er stort sett glemt, sa kunstneren Vebjørn Sand under avdukingen av portrettet av Kjell Magne Bondevik.

Han har malt portrettet av den tidligere statsministeren (1997 - 2000 og 2000 - 2005), på oppdrag av stortingsgruppen til Kristelig Folkeparti.

Bondevik havner på veggen i KrFs korridor i Stortinget, mellom partiets første leder Nils Lavik og partiets første statsminister Lars Korvald, som var Bondeviks politiske læremester.

– Det synes jeg det er en sterk symbolverdi i. De to har vært pionerer og Lars Korvald var i tillegg min fremste politiske læremester, sier Bondevik til tv2.no.

I samme korridor henger portrettet til tidligere statsminister Per Borten (Sp), noe som understreker hvor KrFs plass er i politikken, mener Bondevik.

– Selv om sentrum i norsk politikk ikke er like sterkt for tida, så har sentrum i alle år spilt veldig viktig rolle enten som et nøkkelparti på vippen i Stortinget eller som det avgjørende partiet som har bestemt hvilken regjering vi skal få eller noen ganger sitte i, sa Bondevik.

Se videointervju med Bondevik om KrFs veivalg:

619545

Portrettet ble avduket av KrF-leder Knut Arild Hareide og partiets parlamentariske leder Hans Olav Syversen.

Også stortingspresident Dag Terje Andersen (Ap), stortingets direktør Ida Børresen, samt de tidligere KrF-lederne Valgerd Svarstad Haugland og Dagfinn Høybråten, var tilstede under avdukingen.

Det var også Høyre-leder Erna Solberg, som kikket nysgjerrig på Vebjørn Sands portrett av sin tidligere regjeringssjef.

Erna SOlberg ser på portrettet av Kjell Magne Bondevik (Foto: Kjetil Løset/TV 2)
Erna SOlberg ser på portrettet av Kjell Magne Bondevik (Foto: Kjetil Løset/TV 2)