ny9-bieber-i-oslo-F - Gråt, glede og legevakt for Bieber-fansen

Justin Bieber entret scenen ved Operaen i Oslo klokken 20.45 onsdag til ekstatiske hyl fra tusenvis av frammøtte tenåringsjenter. Mange jenter ble skadd i trengselen, og 14 måtte kjøres til legevakten.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Dermed var over ett døgns venting fra de mest ivrige fansene over. Mens 18-åringen fra Canada satte i gang med sin hittil største hit – «Baby», begynte sikkerhetsvaktene etter kort tid å bære vekk gråtende jenter som ikke tålte påkjenningen etter flere timers ventetid på operataket.

– Jeg begynte å grine. Jeg kan bare ikke beskrive stemningen, sier Arny Halldorsdottir (15). Sammen med venninnen Tale Ankersen (16) hadde hun reist fra Grimstad samme morgen for å få med seg idolet.

– Vi er ganske slitne nå. Men det er dette vi har drømt om i flere år, sier Tale.

Bieber fikk alle med på allsang til «Baby», «Boyfriend» og «Never say never». Men han bød også på noe nytt. I løpet av den drøyt halvtimes lange gratiskonserten, ble det tid til åtte låter.

– Har dere det gøy? Likte dere den nye sangen min «All Around the World»? spurte 18-åringen til stormjubel.

– Det er ett år siden jeg opptrådte på denne måten. Og første gangen tilbake ble her i Norge. Tusen takk! Jeg vil definitivt komme tilbake, ropte han.

Politiet ba tidlig onsdag ettermiddag arrangørene om å framskynde konserten så mye som mulig på grunn av kaoset i Oslo sentrum, men likevel enten idolet scenen bare 35 minutter tidligere enn planlagt.

Stasjonssjef Kåre Stølen ved Grønland politistasjon bekrefter at politiet fortløpende vurderte å avlyse konserten. Men da Bieber hadde forlatt scenen, og tusenvis av fans toget ut, kunne han konstatere at det hadde gått greit.

– Det har gått veldig bra. Nå skal vi bare få alle trygt hjem, sa Stølen til NTB.

– 49 personer er skadd i forbindelse med arrangementet på Opera-taket. 14 ble sendt til legevakta, med begrenset skadeomfang, sier Krokan.

Han forteller at politiet allerede onsdag kveld var i full gang med å evaluere arrangementet.

Operativ leder Christian Ødegård i Akershus Røde Kors forteller at de behandlet til sammen 78 jenter for mindre skader.

– 78 var innom, og det er snakk om små skader. Dette er som forventet i forhold til antall mennesker og publikums alder, så dette gikk ganske greit, sier Ødegård.

Før konserten hadde fem ungdommer blitt sendt til legevakten, én med bruddskader og fire med klemskader. Alle disse episodene skjedde tidligere på ettermiddagen og blant dem som sto i kø utenfor selve operataket.

Det var også en del ungdommer som besvimte, men etter at det ble utdelt vann fra arrangøren, ble situasjonen mindre kaotisk.

Stasjonssjef Stølen er ikke imponert over måten arrangøren planla konserten på.

– Dette er ikke den mest ideelle plassen når det gjelder slike stjerner. De bruker for det meste å holde konsert på Valle Hovin, men det er arrangøren som bestemmer, sier Stølen. Han mener at man nok har undervurdert hvor stort idol 18-åringen egentlig er.

Stølen sier også at politiet har hatt god kommunikasjon med arrangørene, og at heller ikke de hadde forventet så stort oppmøte.

Barnevernsvakten rykket også ut til området for å ta seg av barn og unge som hadde vært der i timevis. Flere unge var til stede uten foreldre eller andre voksne med seg. (©NTB)