ny1-kongelig-fest-operataket-F - Klart for kongelig bursdagsfest

Regjeringen håper rundt 8.000 vil møte fram på operataket torsdag kveld til bursdagsfest for kongeparet. Oslos ordfører inviterer til bollefest på Slottsplassen tidligere på dagen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Arrangementet på Slottsplassen begynner klokka 13.30 og alle som vil er hjertelig velkomne. Ordfører Fabian Stang har invitert 3.300 barnehagebarn som vil få boller og drikke servert av hoffets ansatte.

Klokken 14.00 holder Garden drilloppvisning på Slottsplassen til ære for jubilantene, som skal følge det hele fra slottsbalkongen sammen med resten av kongefamilien. Etter det NTB kjenner til kommer også alle kongeparets barnebarn til å være til stede.

Kong Harald fylte 75 år 21. februar, mens dronningen fyller 4. juli. Dagene feires samlet torsdag. Klokken 16 er det festgudstjeneste i Oslo domkirke med kongeparet og kronprinsparet til stede. For dem som ikke har tid før på ettermiddagen er det muligheter på operataket, der det blir konsert med kjente artister og avsynging av bursdagssang for kong Harald og dronning Sonja.

– Arrangementet er gratis og åpent for alle. Det kreves ingen billett. Det er bare å møte opp. Innslippet starter klokken 17.15, og det er først til mølla, sier kommunikasjonsrådgiver Arvid Samland ved Statsministerens kontor.

Kongeparet ankommer Operaen klokken 19.35. Blant artistene som bidrar under konserten er Marit Larsen, Ole Paus, Oslo-Filharmonien, hip-hop-duoen Envy, Henning Kraggerud, Nasjonalballetten og Den norske operas barnekor.

Konferansier er Herborg Kråkevik. Hele arrangementet blir vist direkte på NRK.

– Vi oppfordrer folk til ikke å ta med bager og vesker, så går sikkerhetskontrollen raskest mulig. Men ta gjerne med et sitteunderlag, sier Samland.

Værmeldingen for kvelden er dessverre ikke den beste, men regjeringen håper at det ikke hindrer folk i å møte opp.

Kunstindustrimuseet feirer dagen med å tilby gratis omvisninger i utstillingen den kongelige reise 1905-2005. Utstillingen er en del av regjeringens gave til kongeparet. (©NTB)