streik-clinton-F - Clinton-besøk i Tromsø rammes av streik

Politiet i Tromsø har fått avslag på en søknad om dispensasjon fra streiken når den amerikanske utenriksministeren Hillary Clinton kommer til byen fredag.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Troms politidistrikt har på grunn av streiken kuttet ned driften til et minimum og har fra onsdag 80 ansatte i streik, skriver Nordlys.

– Nå konsentrerer vi oss om det viktigste, som er å sikre borgerne. Vår øvrige etterforskningskapasitet er omtrent lik null for øyeblikket. Vi prioriterer kun alvorlige forbrytelser og svært viktige områder som dommeravhør og lignende, sier konstituert politimester Einar Sparboe-Lysnes i Troms politidistrikt.

Politiet søkte om dispensasjon for å ha ekstra mannskap på plass når Clinton og utenriksminister Jonas Gahr Støre (Ap) kommer til byen fredag kveld, men fikk tirsdag avslag fra UNIO Stat, noe som kan få konsekvenser for besøket.

Politimesteren sier det er for tidlig å si hvilke følger streiken får under det døgnet Clinton skal være i Tromsø, men mener konsekvensene vil bli betydelige.

Leder av streikekomiteen i UNIO Troms, Per-Øyvind Skogmo, er krystallklar om hva han mener om saken.

– Slik vi vurderer dette er ikke Clintons besøk et oppdrag hvor det er fare for liv og helse. Hvis det skulle være fare for liv og helse i forbindelse med dette besøket, er det kanskje bedre at hun ikke kommer, sier han. (©NTB)