Christina Vukicevic (Foto: BERTRAND GUAY/Afp)
Christina Vukicevic (Foto: BERTRAND GUAY/Afp)

Christina Vukicevic fikk ikke være med i Roma

Mellomdistanseløperen Ingvill Måkestad Bovin er eneste norske deltaker i Diamond League-stevnet i Roma torsdag.

– Jeg har ikke hørt om andre norske enn Ingvill i Roma. Hun skal løpe 1500 meter der, sier sportssjefen i Norges Friidrettsforbund, Ronny Nilsen til NTB.

Han sier videre at Vukicevic forsøkte å komme med, men det var ikke plass til henne.

Svak start for Måkestad Bovim
Måkestad Bovim har ikke hatt noen god start på sesongen. Hun misset i det første Diamond League-stevnet hun stilte opp i på 3000 meter i Doha og endte langt nede på resultatlisten.

Deretter bommet hun også i forsøket på å sette norsk rekord i Åpningsstevnet på Bislett sist torsdag. Da sloknet hun 300 meter før mål og klarte bare tredjeplassen, langt unna den norske rekorden.

Ingvill Måkestad Bovim (Foto: Poppe, Cornelius/SCANPIX)
Ingvill Måkestad Bovim (Foto: Poppe, Cornelius/SCANPIX)

Christina Vukicevic brøt et hekkløp for første gang i sitt liv i Hengelo søndag. Hun hadde en lynrask start, men slo borti den første hekken og løp rett inn i den andre, som hun dyttet over ende og ga opp.

Nå satser Vukicevic på å få til et knalløp i det norske elitestevnet i Florø 2. juni. Der løper også Ezinne Okparaebo 100 meter.

Ndure skal løpe i Eugene
Jaysuma Saidy Ndure satser på å løpe i Diamond League-stevnet i Eugene kommende lørdag, så sesongen er i ferd med å gå inn i en mer hektisk fase.

– Det er bare å fastslå at Ida Marcussen er et stykke unna de kravene som gjelder, og hun må heve seg betraktelig for å komme med til EM. 5700 poeng er på ingen måte godt nok, sier Ronny Nilsen til NTB.

Han forteller at Marcussen tar med trener Lukas Udelhoven og satser på å klare EM-kravet i tsjekkiske Klano om 14 dager.

– Marcussen klarte EM-kravet i fjor, men må dokumentere form for å komme med til EM. Det klarte hun ikke i Götzis i pinsehelgen, slår Ronny Nilsen fast. (©NTB)