ny4-bieber-feber-F - Biebermania i Oslo

Politiet måtte holde styr på tusenvis av fans som beleiret Royal Christiania Hotel i Oslo for å få et glimt av den canadiske popstjernen Justin Bieber.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Og 18-åringen innfridde. Utpå kvelden dukket han opp på terrassen utenfor den to etasjes suiten på toppen av hotellet og vinket og laget hjertetegn til den elleville mengden som nesten utelukkende besto av tenåringsjenter.

Fansen løp også inn i hotellresepsjonen og tok helt av da Biebers manager uforvarende dukket opp. Han måtte redde seg inn på et bakrom for å komme seg vekk.

Tilhengere tok også oppstilling utenfor nedkjøringen til parkeringsplassen under hotellet og flokket seg rundt bilene som kom kjørende ut i håp om å få et glimt av sitt idol.

De første meldingene gikk ut på at Bieber hadde tatt inn på Grand Hotel på Karl Johans gate, og politiet måtte derfor først sende flere patruljer dit for å holde orden på horden med unge jenter – og et par gutter – som ventet på tenåringsidolet.

Allerede mandag kveld troppet de ivrigste av hans norske fans opp på Gardermoen for å overnatte. Håpet var å få et glimt av idolet selv om informasjonsavdelingen på flyplassen var raskt ute med å informere om at han ikke ville komme ut gjennom den vanlige utgangen.

Bieber landet på Gardermoen med et rutefly fra British Airways litt før klokka 17 tirsdag. Ifølge Dagbladet har stjernen med seg en dobbeltgjenger som skal avlede oppmerksomheten og kjøre til et annet hotell enn der Bieber selv skal bo.

Samtidig skal de ha opplyst at 18-åringen ikke skulle overnatte på hotellet, uten at det la noen demper på entusiasmen til de fremmøtte.

Senere skrev Oslo-politiet på Twitter at Justin Bieber befant seg på Royal Christiania Hotel med det resultatet at mengden av fans foran dette hotellet økte kraftig.

Flere medier melder at gratiskonserten til popfenomenet skal finne sted foran Østbanehallen onsdag mellom klokka 16 og 18, men dette er foreløpig ikke offisielt bekreftet.

Opprinnelig var det meningen at konserten skulle holdes på operataket, men dette skar seg fordi dette stedet er opptatt i forbindelse med prøver til jubileumskonserten for kongeparet torsdag.

Det er ventet at et publikum på flere tusen vil møte opp onsdag for å få med seg sangerens konsert.

Nordmannen Reinert K. Olsen, bedre kjent som Ray-Kay, er en av mennene bak denne videoen. Ray-Kay har også laget musikkvideo for Lady Gaga.

På Twitter følger over 22 millioner med på det Justin Bieber legger ut, og han sendte selv en melding via sin konto der han fortalte at han var på vei til Norge og Oslo.

Hans besøk skjer i forbindelse med en større lanseringsturné i Europa i forbindelse med utgivelsen av hans tredje album «Believe» neste måned og den nye singelen «Die in your arms» som ble utgitt offisielt tirsdag.

På den nye plata har nordmannen André Lindal skrevet og produsert to av låtene sammen med den amerikanske låtskriveren Rodney Jenkins. Lindal har tidligere også skrevet låter for norgesvennen Chris Medina.

Hvorfor Bieber har valgt Oslo og Norge som starten på sin turné er ukjent, men visstnok skal han ha norske slektninger på morssiden.(©NTB)