ny2-drapsmann-politi-rømt-F - Politidrapsmann pågrepet

Den 29 år gamle mannen som er dømt til fem års fengsel for å ha kjørt ned og drept en politimann i Grimstad for to år siden, er pågrepet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Andre pinsedag rømte han fra psykiatrisk avdeling ved Sørlandet sykehus i Kristiansand etter å ha ranet til seg en bil.

Politiet lette etter mannen i begge Agder-fylkene mandag, men uten å finne ham. Tirsdag klokka 14.40 fikk politiet melding om at en bil var ranet ved postkontoret på Lund i Kristiansand. En kvinne ble ranet og truet med kniv, og mannen stakk av med bilen hennes.

Bilen ble sett på E18 mellom Lillesand og Grimstad, og politiet tok opp jakten. Kort tid etter tok han av på riksvei 24, og ble presset av veien av politiet på Nedenes i Arendal, melder NRK.

Mannen ble påført skader i ansiktet i forbindelse med politiaksjonen, men de skal ikke være alvorlige. Bilen kjørte inn i andre biler ved forbikjøringer, men ifølge politiet skal ingen ha blitt alvorlig skadd.

Mannen har sonet ved Åna fengsel i Rogaland. Han skulle overføres til Kristiansand etter det psykiatriske oppholdet.

Dommen mot mannen gjelder også et ran og en rekke andre lovbrudd. Politimannen Børge Ivarsen (48) ble kjørt ned og drept i mars 2010 da han var i ferd med å legge ut en spikermatte på E18 ved Grimstadporten for å stoppe bilen mannen kjørte. (©NTB)