streik-søppel-F - Ikke streikebryteri å plukke søppel

Det er ikke streikebryteri å plukke søppel, forsikrer Fagforbundet. Et populært parkområde i Trondheim ble i helgen ryddet av frivillige.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Flere av de ansatte i Trondheim bydrift er tatt ut i streik. Det fører blant annet til at kommunale søppelkasser ikke blir tømt. Men meldingene om at Trondheim flyter av søppel er mildt sagt overdrevne. Frivillige har hatt ryddedugnad flere plasser.

– Vi har fått forespørsler fra lag og foreninger som ønsker å rydde i forsøplede friområder. Det har vi selvsagt ikke noe imot, sier Kristin Sæther, leder i Fagforbundet i Trondheim.

– At frivillige privatpersoner rydder søppel er helt greit for oss. Grensen går ved å tømme søppelkassene. Det vil være streikebryteri, sier hun.

Private husholdninger vil få tømt søppel som normalt, iallfall denne uka. Men det gjelder ikke næringsdrivende. Om noen av dem kontakter konkurrerende renovatører for å bli kvitt søpla si, vil det bli oppfattet som streikebryteri, sier Sæther.

– Vi har ikke fått meldinger om at det har skjedd til nå. Vi har heller ikke fått dispensasjonssøknader fra næringsdrivende, sier hun.

Fra og med onsdag vil om lag 4.000 ansatte i Trondheim kommune være i streik. Det vil blant annet ramme de fleste skolene og barnehagene i byen. (©NTB)